Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ujeté, barevné, a pro mě až příliš muzikální. Ano, vím, je to sice muzikál, ale čím se začala navyšovat intenzita hudebních vystoupení, začala jsem přemýšlet nad tím, jak by "Rockyho hororová filmová show" vypadala, kdyby se jednalo o klasický horor. Tima Curryho a jeho nezaměnitelný obličej si stále pamatuji jako geniálního klauna Pennywise, s bílým obličejem, červenými vlasy a nosem. Myslím, že "zmalovaný" obličej mu vskutku svědčí:) Má tendence k ďábelským úsměvům a šíleným kreacím. Jeho postava je zde rozhodně tou nejvýraznější. Film má rovněž velmi působivé úvodní titulky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co více k domnělé muzikální legendě vyprávět, než to, že mi prostě nesedl jak její humor, tak ani jednotlivé písničky. A to mám jinak britský humor hodně v úctě stejně tak, jako muziku podobnou té, co jsem slyšel tady. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si vyslechl nekonečné vyprávění o tom, jak jsou někteří lidé oddaní tomuto filmu, budu se zdržovat hlubšího komentáře. Ono to bude lepší. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JENOM PÁR HODIN PO OFICIÁLNÍM ZASNOUBENÍ BRAD A JANET SVORNĚ OCHUTNALI ZAKÁZANÉ OVOCE. COŽ BYLO SAMO DŮKAZEM, ŽE JEJICH HOSTITEL BYL NEVALNÉ MORÁLKY....“ /// Já to prostě (někdy) musel vidět! Zajímalo mě, proč to byl (furt je?) takovej šlágr! Jsem celkem překvapenej, že ta proplánovaná hravost (chcete li přehrávání) celkem baví (a taky, jak to Susan Sarandon sekne!). A pak ta hudba… no… prostě muzikál, takže tady máme i nějakej rokec. A chápu, že ta ujetost, všechny ty různý vodkazy na béčkový horory a scifíčka…, to muselo bejt v tý době originální. V tý době… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Muzikál ,,Rocky Horror Show“, kterej měl premiéru v roce 1973 jsem neviděl. 2.) Chcu se naučit tančit Time Warp. 3.) Páč natočit sci-fi a horor uměl jedině s Ed Wood! 4.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jenom bych mohl za sebe opsat slova troufalky: Tohle nebýt řeč mého kmene. :o) Prvních 20ti minut, kdy ten film vypadal na příjemně stylizovaný romantický muzikál s neznámými, ovšem chytlavými písněmi, se mi to ještě dost líbilo, asi tak do prvního hudebního čísla na zámku. Jenomže s příchodem šíleného transvestity na scénu se rázem tahle show proměnila v jeden výstřední, místy úchylný a pro mě často nekoukatelný bizár, který mě mimo pár výtvarných nápadů, pár vstupů vypravěče nebo občas nějaké zdařilejší písničky prakticky vůbec neoslovil a já v něm nedokázal najít zalíbení. Snad jen část se svérázným invalidem na vozíku ten film kdesi po dlouhé době oživila, ale to jen do doby, než se i z této postavy jakoby z jiného světa nevyklubal rázem poloviční transvestita s ženskýma nohama. Ano, tady totiž nastane po celou dobu postupně tolik šílených zvratů a divných událostí, které často nedávají žádný smysl ani logiku ve spojení s předchozím dějem, až se celý děj v tomto směru stává nesmírně přehlcený, postrádá smysluplnost. Když to srovnám s jiným „ujetým“ britským muzikálem, který vznikl ve stejný rok a to Tommym, tak ten se mi také moc nelíbil a musel jsem během sledování taky přetrpět nejednu šílenou pasáž jdoucí až za hranici vkusu, ale celé dění v něm ve výsledku postupně někam dospělo a mělo určitě i myšlenku. Tady k ničemu podobnému nedošlo, začátek byl sice hodně slibný, ale pak každou minutu z toho byla čím dál větší šílenost a čistě jako stylizovaná muzikálová komedie mi to až na pár čísel nevonělo, přestože mnoha šílenými nápady mě do jisté míry přikovat dokázala. Svět výstředních transvestitů a dekadentních voyeuristů ale vážně není pro mě a doufám, že na rozdíl od hlavní dvojice do zámečku s takovou smetánkou nikdy nezabloudím. :o) 45% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Frank (Tim Curry) má na pravém stehně vytetované číslo 4711, což je kolínská voda vyráběná přes dvě stě let. V sedmdesátých letech dvacátého století ji často používali gayové a transvestité snažící se napodobit vizáž hvězd zlaté éry Hollywoodu. (Turtle)
  • Plakát k filmu s rudými rty odkazuje na film Čelisti (1975) od Stevena Spielberga. I proto je tam podtitulek "a different set of jaws" (přibližně: "jiná sada čelistí"). (KM Phoenix)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama