Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není v historii kinematografie zase tak moc filmů, o kterých by se v první řadě dalo hovořit jako o kultovních. Rocky Horror Picture Show toto poměrně úzké pojmenování ale bez debat naplňuje. Pestrobarevný žánrový pelmel, který si utahuje nejen z klasických (béčkových) hororů a sci-fi, ale i sám ze sebe, přičemž neustále ironicky pomrkává na diváka (jednotlivá muzikálová čísla jakoby parodovala a zároveň reflektovala předešlou pasáž - systematické narušování klasičnosti). Jak jinak si vysvětlit typickou a doslova profláklou zápletku o píchlé pneumatice, blízkém a tajemném panství či hradu s ještě tajemnějším (a v tomto případě ulítlejším a extravagantnějším) majitelem a následném večírku plném bizarních postav, převleků a situací. [==] Obecně si nedokážu představit, že by film vznikl v jiném desetiletí než právě v 70. letech, kdy extravagance, nejrůznější experimenty a hlavně určitá uvolněnost či vyprázdněnost formy (citelná zejména v tehdejším hollywoodském filmu než opětovně v 80. letech s ohledem na zesílenou kontinuitu „zklasičtěla“) hrály prim, respektive dosáhly vrcholu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které jsou normální, pak je skupinka" těch ujetejch" a nakonec je Rocky Horror Picture Show. Tenhle filmovej šlágr se prostě nedá nikam zařadit ! Když jsem si Horror pouštěl, nevěděl jsem co mám od něj očekávat. Je to parodie? Muzikál? Komedie? No, abych řekl pravdu ani teď nejsem dvakrát chytřejší. Co ale vím na sto procent, že Tim Curry je největší úchyl na světě a jeho role Franka-A-Furtera je největší hardcore. Songy jsou neskutečně chytlavý a Susan Sarandon, která se celej film promenáduje v podprdě je božská. Pokud si myslíte, že tenhle film je určenej jenom pro ty co spí v podvazkách a nebo nosí spodní prádlo navrchu, jste pekelní blbci. Kdyby se u nás slavil Halloween už teď bych věděl co na sebe :D ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, když si ho oblíbíte. A navíc film, který se víceméně líbí, či nelíbí. Pro mě skvělá parodie začínající působivými titulky a připomínající zlatou éru horrorů a sci-fi , která již minula. Energií sršící Tim Curry, který nejen výborně hraje, ale i úžasně zpívá, stále vyděšená a nakonec kouzlu hradu podléhající Susan Sarandonová a jakoby srdnatý ochranitel Barry Bostwick. Trio, které doplňují další bizarní postavy a postavičky. Rocková anglická hudba 70.let, ovšem tu méně, tu více se přibližující klasickému rock ´n ´rollu ( zejména v podání Meat Lofa - zde skvělé, jeho pozdější utahané pseudoromantické / rozuměj sentimentální/ balady ale fakt nemusím....) je mému uchu milá. Spousty odkazů nejen na filmy, ale i výtvarné umění - do očí příjemně bijící parafráze na obraz Granta Wooda Americká gotika(1930) je asi nejtypičtější. Záměrně použitá klišé - temný les, bouře, pavučiny, kostra v rakvi, tajemný hrad jsou kulisou pro taneční výstupy i černohumorné vtipy. Slavnostní večeře, kdy se nevědomým podává chutně propečený čerstvě ubitý Eddie, či postupná návštěva Janet a Brada v jejich ložnicích Frankem v převleku, to jsou jen malé ukázky zvráceného humoru....Úspěšný muzikál, avšak neúspěšný film. Však všeho jen dočasu. Nakonec si své fanoušky našel, zejména při nočních promítáních. Mnozí přicházeli v kostýmech a výkřiky reagovali na děj filmu, případně i činy (např. rozhazování rýže). Já jsem film v kině také viděl ( po několika zhlédnutích na zahraničních Tv stanicích), bohužel ale jen v klubovém a nikoli o půlnoci. I tak jsem se královsky bavil! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bizarní možná, originální rozhodně. Bohužel taky poněkud režijně neukočírovaná záležitost, která po strhujícím nástupu začne omílat stereotypní muzikálový systém bez další inovace a jakékoliv invence. Sharman boduje slibnými náznaky, ale razantnější přitlačení na pilu mu uniká mezi prsty. Je to docela škoda, protože takhle celá tato šílenost stojí na nohou jenom díky božskému Timu Currym, jehož tranďácká kreace nemá na filmovém plátně obdoby. V součtu stejně zábavný jako (bohužel nedoceněný) De Palmův Phantom of the Paradise. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Ve filmu je k vidění mnoho narážek a rekvizit upozorňujících na několik filmových společností. Dívka jménem Columbia a její krátké vlasy odkazuje na společnost Columbia, kočka v hale na studio MGM, mystická postava držící štít na Warner Bros. a osvětlená koule na společnost Universal Pictures. (Terva)
  • Vlasy herečky Patricie Quinn (Magenta) nejsou ve skutečnosti zrzavé. Každý den natáčení jí vlasy pečlivě sprejovali barvícím sprejem. (Alfréda)
  • V úvodní svatební scéně stojí za svatebčany a jejich rodinou Tim Curry v roli kněze. Vedle něho stojí Patricia Quinn a Richard O'Brien, kteří hrají Frank N. Furterovi pomocníky. Svým oblečením a postavením parodují slavný obraz "American Gothic", který se později také ve filmu objeví, a to na stěně Furterova hradu. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama