Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

novoten 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon skoro nepřetržitě ve spodním prádle, vilný transvestita, zámek zrůd, tlustý motorkář, puritánství naruby a dobrý vkus dostávající jednu facku za druhou. Výlet do nejpodivnějšího hradu v okolí zkrátka dopadl tak rozporuplně, jak se dalo čekat. Songy většinou fajn a chytlavé, ale děj, na který jsou navěšené, nesnesitelně bizarní a jakýmkoli naznačením zápletky vždycky mimo. A nejlepší píseň samozřejmě Touch-a, Touch-a, Touch-a, Touch Me. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ty muzikály asi nebudou tak špatné. Po My Fair Lady jsem se rozhodl pustit si další, tentokráte z opačného soudku a opět to vyšlo. Jde určitě o jeden z nejoriginálnějších a zároveň nejvtipnějších muzikálů. Kadence vtipných scén sice není příliš častá, vše však vynahrazují taneční čísla spolu se zpěvem. Úvodní píseň, stejně jako výstup tranvestity z transsexuální Transylvánie jsou vrcholy filmu a výsledný dojem kazí jen závěrečné rozuzlování. Tim Curry ve své životní roli a mlaďoučká Susan Sarandon (jakkoliv divně toto slovní spojení zní) pohromadě, už jen proto stojí Rocky Horror Picture Show za to (no řekněte sami, jak často uvidíte Susan Sarandon mladou, že?). ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco, co nedokážu ani slovy popsat. Kdyby nebylo Glee a jejich Rocky Horror Glee Show, nikdy by mě ani nenapadlo se na to podívat. Originální? Kontroverzní? Rozhodně až moc. S tim dějem mi to ale už přišlo trochu horší. První půlka se mi možná i docela líbila, ale jak se to přehouplo za půlku, už to bylo horší. A finální scéna tomu ještě dodala. Nutno řečeno, že jsem si nepřečetla obsah, takže jsem to nečekala. No docela mě to zasáhlo, to nemůžu popřít. Přiznám se, že jsem měla docela problém kam polonahým pánům jen ve spodním prádle koukat. Uvažuju teď jestli tomu dát 3 nebo 4. Je to něco mezi. Tak zatim dávám 3*, třeba až se mi to trochu rozleží v hlavě, přehoupne se to o stupeň víš. edit nemůžu si pomoct, přidávám hvězdičku. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná úchylárna, ale je až tak moc úchylný až je to zábavný. hudba co je ve filmu neni zrovna moje nejoblíbenější, ale dobře se to do filmu hodilo a některý písničky byly i celkem dobrý. bohužel je to dost starý takže jsem tam moc zparodovaných scén z béčkových hororů, který znám neviděl, ale něco jsem přece jenom zaznamenal. A Tim Curry je fakt drsnej, ale stejně byl nejdrsnější závěr, kdy to tam rozjel vozíčkář ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Na dnešní projekce existují seznamy toho, co si lidé mají přinést s sebou a jak se mají během jednotlivých scén chovat. Na seznamu je mimo jiné rýže, svíčky, noviny, vodní pistole, gumové rukavice, řehtačky, konfety, toaletní papír, toast, party klobouček nebo třeba zvonek. (Galadriel)
  • Tim Curry (Frank N. Furter) původně plánoval postavu ztvárnit se silným německým přízvukem, nakonec se nechal inspirovat přívukem královny Elizabeth II. a hlasem své matky. (Alfréda)
  • Marlon Brando po zhlédnutí filmu řekl, že "s tím Currym" už nechce stát na jevišti. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama