Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ujeté, barevné, a pro mě až příliš muzikální. Ano, vím, je to sice muzikál, ale čím se začala navyšovat intenzita hudebních vystoupení, začala jsem přemýšlet nad tím, jak by "Rockyho hororová filmová show" vypadala, kdyby se jednalo o klasický horor. Tima Curryho a jeho nezaměnitelný obličej si stále pamatuji jako geniálního klauna Pennywise, s bílým obličejem, červenými vlasy a nosem. Myslím, že "zmalovaný" obličej mu vskutku svědčí:) Má tendence k ďábelským úsměvům a šíleným kreacím. Jeho postava je zde rozhodně tou nejvýraznější. Film má rovněž velmi působivé úvodní titulky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S dekadencí a hororovou parodií si pohrávající travesti párty ze zámečku Eltona Johna, poslepována z muzikálových čísel ve stylu raného Freddie Mercuryho, Kissáků, rokenrolu a pořadu Možná přijde i kouzelník. Osobně mi chyběl už jen duet Korna s Vondráčkovou, nahý Pepa Melen za bicími a dosud štíhlý Johnny Travolta v rozhalence, hladící Meat Loafa po jeho objemné motorkářské hýždince.. Vše podstatné shrnula kleopatra a já nepřistoupím, ač tím budu trošku chcát proti uragánu Ella, na místní módní zvyk neupřímného vystavování vlastního vkusu k obdivu prostřednictvím nadhodnocení filmových (někdy rádoby) kultů. Rocky Horror Picture Show házím ze čtvrtého patra směr skleník, stejně jako Marsellus Wallace Tony Rocky Horrora a není za tím masáž nohou, ale ta k smrti nudná bizarnost. A co může být horšího, než kontroverzní bizarnost, co nedokáže bavit, či alespoň zaujmout.. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Vskutku nesmírně bizarní snímek, jaký se jen tak nevidí. Vypravěč a la Criswell, Tim Curry, homunkulus Rocky, který má vypracované svaly a zlaté slipy, mladá Susan Sarandon, cesta výtahem, svatba a samozřejmě nebývale optimistický soundtrack. Ne, tohle jen tak někam nezařadíte. Dnes je slovo kult pojmem znásilňovaným, ale sem zkrátka patří. Teď to ještě vidět jako půlnoční představení... ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, ze kterého jsem odešel cca po 15ti minutách a zdaleka jsem nebyl první, natož poslední. Nechápu tento humor, nechápu ty vtipy, nechápu z toho vůbec nic a navíc se mi to vůbec nelíbí. Rocku je tam jako šafránu, zato hopsání a paruk ala Hendrix jako máku. Skoro bych se vsadil, že v tom má prsty Jess Franco, ale umělci se zřejmě Mistrem jen inspirovali ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon skoro nepřetržitě ve spodním prádle, vilný transvestita, zámek zrůd, tlustý motorkář, puritánství naruby a dobrý vkus dostávající jednu facku za druhou. Výlet do nejpodivnějšího hradu v okolí zkrátka dopadl tak rozporuplně, jak se dalo čekat. Songy většinou fajn a chytlavé, ale děj, na který jsou navěšené, nesnesitelně bizarní a jakýmkoli naznačením zápletky vždycky mimo. A nejlepší píseň samozřejmě Touch-a, Touch-a, Touch-a, Touch Me. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Původní originální název snímku byl They Came from Denton High. (Cherish)
  • Srdíčko, které Brad (Barry Bostwick) maluje na dveře kostela při písni "Dammit Janet", mezi jednotlivými záběru mění tvar a velikost. (Alfréda)
  • Když se režisér a scenárista filmu Jim Sharman dozvěděl o plánovaném remaku, prohlásil, že je přesvědčen, že původní kvalita filmu se už nedá zopakovat. Nakonec ale uznal, že remake může mít svou sílu a hodnotu. (Veronixxx)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama