Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Let's do the time warp again!" Neskutečnej nářez! O tomhle kultu jsem toho před zhlédnutím hodně slyšel,ale trvalo dlouho,než se mi poštěstilo ho vidět.A řeknu vám,dokážu pochopit jak nadšení tak znechucení nad filmem,ale jak mu někdo může dát tři hvězdičky,to ne.Tohle prostě buď milujete nebo nenávidíte,nic mezi tím.Já se jednoznačně přidávám do první skupiny,téhle muzikálové parodii na všechno možné je strašně snadné podlehnout.Chytlavé písničky,nerdovský Brad,cudná Janet,Riff Raff,Rocky a hlavně nenapodobitelný Tim Curry coby Frank! Něco mi říká,že čím víckrát to uvidím,tím to bude lepší.Hravé,originální a okouzlující dílo,které mělo o půlnoci ještě větší kouzlo.A ještě něco,Meat Loaf je BŮH!!! 95 % ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výstřední, eroticky zbarvená, transvestitní, hororová, muzikální, rocková sci-fi parodie... jaký to má všechno smysl, nebo skrytý význam jsem nepochytil, každopádně nějaký jsem z toho cítil:) Co si vybavuji? Sexy Janet, povedené krátší songy, nečekanou a bezcitnou vraždu zničehonic se objevivšího rockujícího tlouštíka, gumovou hubu dr. Franka.... Tušil jsem divnou záležitost, ale tohle předčilo mé očekávání. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední a kuriózní muzikálový snímek, ve kterém nejvíce z herců vyčnívá transvestita Tim Curry. Celý děj filmu mi přišel bláznivý a jako utržený ze řetězu, což není vždy na škodu. Co musím opravdu pochválit, byly písně, které společně s pestrými kulisami a kostými utvářely skvělou audiovizuální atmosféru. Mladá Susan Sarandon také potěšila. Zkrátka originální film, který se nemusí líbit každému, ale mě zaujal nadprůměrně. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jenom bych mohl za sebe opsat slova troufalky: Tohle nebýt řeč mého kmene. :o) Prvních 20ti minut, kdy ten film vypadal na příjemně stylizovaný romantický muzikál s neznámými, ovšem chytlavými písněmi, se mi to ještě dost líbilo, asi tak do prvního hudebního čísla na zámku. Jenomže s příchodem šíleného transvestity na scénu se rázem tahle show proměnila v jeden výstřední, místy úchylný a pro mě často nekoukatelný bizár, který mě mimo pár výtvarných nápadů, pár vstupů vypravěče nebo občas nějaké zdařilejší písničky prakticky vůbec neoslovil a já v něm nedokázal najít zalíbení. Snad jen část se svérázným invalidem na vozíku ten film kdesi po dlouhé době oživila, ale to jen do doby, než se i z této postavy jakoby z jiného světa nevyklubal rázem poloviční transvestita s ženskýma nohama. Ano, tady totiž nastane po celou dobu postupně tolik šílených zvratů a divných událostí, které často nedávají žádný smysl ani logiku ve spojení s předchozím dějem, až se celý děj v tomto směru stává nesmírně přehlcený, postrádá smysluplnost. Když to srovnám s jiným „ujetým“ britským muzikálem, který vznikl ve stejný rok a to Tommym, tak ten se mi také moc nelíbil a musel jsem během sledování taky přetrpět nejednu šílenou pasáž jdoucí až za hranici vkusu, ale celé dění v něm ve výsledku postupně někam dospělo a mělo určitě i myšlenku. Tady k ničemu podobnému nedošlo, začátek byl sice hodně slibný, ale pak každou minutu z toho byla čím dál větší šílenost a čistě jako stylizovaná muzikálová komedie mi to až na pár čísel nevonělo, přestože mnoha šílenými nápady mě do jisté míry přikovat dokázala. Svět výstředních transvestitů a dekadentních voyeuristů ale vážně není pro mě a doufám, že na rozdíl od hlavní dvojice do zámečku s takovou smetánkou nikdy nezabloudím. :o) 45% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Na dnešní projekce existují seznamy toho, co si lidé mají přinést s sebou a jak se mají během jednotlivých scén chovat. Na seznamu je mimo jiné rýže, svíčky, noviny, vodní pistole, gumové rukavice, řehtačky, konfety, toaletní papír, toast, party klobouček nebo třeba zvonek. (Galadriel)
  • Režisér Sharman a Richard O´Brianem založili excentrický zjev Franka-N-Furtera (Tim Curry) na výrazně nalíčených postavách z německých expresionistických snímků, ale například i na australském kabaretním umělci Bobbym Le Brunovi, který byl proslulý výstupy v ženských šatech. (Cherish)
  • Když se režisér a scenárista filmu Jim Sharman dozvěděl o plánovaném remaku, prohlásil, že je přesvědčen, že původní kvalita filmu se už nedá zopakovat. Nakonec ale uznal, že remake může mít svou sílu a hodnotu. (Veronixxx)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama