Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jenom bych mohl za sebe opsat slova troufalky: Tohle nebýt řeč mého kmene. :o) Prvních 20ti minut, kdy ten film vypadal na příjemně stylizovaný romantický muzikál s neznámými, ovšem chytlavými písněmi, se mi to ještě dost líbilo, asi tak do prvního hudebního čísla na zámku. Jenomže s příchodem šíleného transvestity na scénu se rázem tahle show proměnila v jeden výstřední, místy úchylný a pro mě často nekoukatelný bizár, který mě mimo pár výtvarných nápadů, pár vstupů vypravěče nebo občas nějaké zdařilejší písničky prakticky vůbec neoslovil a já v něm nedokázal najít zalíbení. Snad jen část se svérázným invalidem na vozíku ten film kdesi po dlouhé době oživila, ale to jen do doby, než se i z této postavy jakoby z jiného světa nevyklubal rázem poloviční transvestita s ženskýma nohama. Ano, tady totiž nastane po celou dobu postupně tolik šílených zvratů a divných událostí, které často nedávají žádný smysl ani logiku ve spojení s předchozím dějem, až se celý děj v tomto směru stává nesmírně přehlcený, postrádá smysluplnost. Když to srovnám s jiným „ujetým“ britským muzikálem, který vznikl ve stejný rok a to Tommym, tak ten se mi také moc nelíbil a musel jsem během sledování taky přetrpět nejednu šílenou pasáž jdoucí až za hranici vkusu, ale celé dění v něm ve výsledku postupně někam dospělo a mělo určitě i myšlenku. Tady k ničemu podobnému nedošlo, začátek byl sice hodně slibný, ale pak každou minutu z toho byla čím dál větší šílenost a čistě jako stylizovaná muzikálová komedie mi to až na pár čísel nevonělo, přestože mnoha šílenými nápady mě do jisté míry přikovat dokázala. Svět výstředních transvestitů a dekadentních voyeuristů ale vážně není pro mě a doufám, že na rozdíl od hlavní dvojice do zámečku s takovou smetánkou nikdy nezabloudím. :o) 45% ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda muzikály a nemám ráda vypravěče, co rozbíjí události. I přes nesnášenlivost těchto dvou elementů jsem se zvládla dívat, až do konce, což připisuji jako kladný kredit na účet snímku. Tim Curry byl jednoznačně tahounem celé téhle bizarní dekadentní extravagantní fetišistické estrády. Zbytek byl jen dobře namalovaný a punčochami stažený komparz, který tajtrlíkoval podle toho jak transvestita pískal. Vizuálně slušné, velmi nevšední, originální a ve své době dost možná i inovativní, ale podruhé bych si tuhle šílenost už nepustila. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hudba, respektive druh hudby, paradoxně nepatří k tomu hlavnímu, podle čeho bych muzikály posuzoval. I muzikál je především film. Ale tady nefunguje pořádně ani jedno a já tentokrát nehodlám předstírat, že na téhle nekoncepční a nezvládnuté travesty show v latexovém nátěru je něco cool. Tak, to bychom měli alibi k tomu hlavnímu: "The Rocky Horror Picture Show" je skutečně jedním z nejděsivějších hudebních zážitků mého filmového života. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ty muzikály asi nebudou tak špatné. Po My Fair Lady jsem se rozhodl pustit si další, tentokráte z opačného soudku a opět to vyšlo. Jde určitě o jeden z nejoriginálnějších a zároveň nejvtipnějších muzikálů. Kadence vtipných scén sice není příliš častá, vše však vynahrazují taneční čísla spolu se zpěvem. Úvodní píseň, stejně jako výstup tranvestity z transsexuální Transylvánie jsou vrcholy filmu a výsledný dojem kazí jen závěrečné rozuzlování. Tim Curry ve své životní roli a mlaďoučká Susan Sarandon (jakkoliv divně toto slovní spojení zní) pohromadě, už jen proto stojí Rocky Horror Picture Show za to (no řekněte sami, jak často uvidíte Susan Sarandon mladou, že?). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Janetiny (Susan Sarandon) boty mění v průběhu filmu barvu; na začátku filmu mají barvu černou, v laboratoři jsou bílé. (Alfréda)
  • Štáb nechtěl během natáčení jedné ze scén riskovat, že by se představitel Edieho Meat Loaf při divoké jízdě na motocyklu zranil, a proto byl i se strojem tažen na transportním vozíku. (Terva)
  • Rty na obálce filmu patří tehdejší modelce Lorelei Shark. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama