Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (537)

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jednička (ač žádné veledílo) mě docela slušně pobavila. Nenáročnou zábavu jsem očekával i od druhého dílu, ale ouha! Výsledek je zoufale nevtipný a trapný, úroveň humoru je na nule. V prvním díle bylo dost nechutných ale přesto zároveň i humorných scén – zde zbyla jen nechutnost. Výjimkou je úvodní scéna parodující Vymítače ďábla – u těchto pár minut jsem se skutečně chvílemi i zasmál. I když sledovat Jamese Woodse jak se svíjí na záchodě mě taky moc nebralo. Po úvodních titulcích jsem se už nezasmál ani jednou. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce překvapivě odporné a nevtipné. Když jsem se odvážil sequel zhlédnout celý, uznal jsem, že si odpad nezaslouží, ale i tak už z něj nikdy nechci vidět ani ťuk. Právě od druhého Scary Movie se totiž za parodii začalo vydávat příliš velké množství humusů, které s kdysi královským žánrem nemají nic společného. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tu máme stejný tvůrčí tým jako u prvního dílu je pro mě ten kvalitativní propad oproti jedničce dost těžko pochopitelný. Tentokrát už ubylo trefných černohumorných vtípků, ale přibyly hlavně ty nechutný který se sice snaží tvářit vtipně, ale moc to nefunguje. Navíc v tomto případě nemusím moc filmy které tu jsou primárně parodovány. I když ta úvodní scéna s Vymítače ďábla ještě docela ušla, ale pak už to jde jenom dolů, Wayansovi už trochu místy docházely nápady už v prvním díle, ale dokázal to nějak ukočírovat. Tady už se to trochu vymklo a jediný štěstí je, že další pokračování už převzal jiný tvůrčí tým. Každopádně nebudu nějak přehnaně kritickej a ty dvě hvězdy si to vyslouží, ale dobrá parodie vypadá jinak.40% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Za ten průjem nechutností, fekálií (či jiných tělních tekutin) a vulgarit daleko za hranou by si dvojka zasloužila napařit „odpad!“, to nepopírám, navíc když se v něm často vyloženě hluše a nevtipně rochnila. Na druhou stranu, pořád dost nekorektních fórů trefilo terč, dějová kostra experimentu ve strašidelném domě nepostrádala hlavu ani patu (on zrovna parodovaný žánr velkou sofistikovaností neoplývá) a závěrečné dějství zvedlo nejen kadenci, ale též, ehm, "'„úroveň“'" (Titanic, M:I-2 vozíčkářský souboj, Charlieho andílci :)). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film od odpadu zachraňuje pouze scéna vymítání a Anna Faris. První díl byl omnoho zábavnější než tenhle. Spousta vtípků je podáno takovým způsobem, že to vypadá, jakoby autoři chtěli diváka k zasmání donutit. James Woods svou roli zahrál perfektně, ale proč zde musí hrát i Tim Curry je mi záhadou. Jeho hraní není vůbec zábavné. O hereckém výkonu Tori Spellingové se raději ani zmiňovat nebudu. Prostě a jednoduše nezábavná parodie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:00:09 Buddy (Christopher Masterson) naposled obejme Cindy (Anna Faris) a nenápadně jí přilepí na záda cedulku s nápisem "Kill her", která však po dvou vteřinách mizí. (chleba24)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 55. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama