Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jednička byla prostě první a ve trojce a ve čtyřce je zase Leslie Nielsen. Tím chci říct, že druhé Scary Movie nemělo moc šťastné vyhlídky. Filmy, které jsou zde parodovány jsou sice hororové klasiky, ale nějak se to chvílemi tvůrcům vymykalo z ruky. Neříkám, že jsem se párkrát nezasmál, ale prostě to nebylo to pravé ořechové. Zkrátka hodně průměrná a místy až podprůměrná parodie, ale viděl jsem i mnohem horší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme se dočkali pokračování „Děsného bijáku“, ve kterém nám tentokrát nebude dělat společnost vrah v masce, ale strašidelný dům a všichni ti podivní „obyvatelé“ co v něm přebývají. I já se přidávám k těm, kterým se líbí především první polovina této parodie, protože vymýtání ďábla bylo prostě perfektní a v mých očích i nepřekonatelné (co se týká komedií – parodií). Už dlouho jsem se tak nezasmál a hlášky tipu „To dítě na sebe nenechá ani šáhnout – No třeba by si za bonbon dala říct“ a „Tvá matka kouří ptáky v pekle – Závidíš, že jo?“ my utkvěli v hlavě dodnes (od doby co jsem to viděl prvně). Stejně jako mé první setkání s názvy dnů na kalhotkách (dneska už je v klidu seženete). Další nezapomenutelnou scénou je (Megajoint). Bohužel tento díl je o dost slabší než jeho předchůdce a to hlavně od chvíle, kdy se děj přesune do strašidelného domu. Hlavně si pamatujte, že kočkám se do písku srát nemá! Takže „Pozor na mojí prdelku…“ a hurá na další porci zábavy (vkusné i nevkusné), záleží na každém, jak si to přebere. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 (2001) aneb 2x více nechutností a 2x méně vtipu. Tenhle film už začíná býti pěkně smrdutým hovínkem. Připadal někomu zvracející kněz vtipnej?? Mně ne. Odporná splaška těch nejhorších "vtipů" vycucaných z prstu toho odporného kuchaře ze zámku! Parodie hodná zatracení, bez vkusu, jen nashromáždění nechutností všeho druhu a to nikdy film vtipným neudělá. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na jedničce se mi moc nezdálo, že parodovala zrovna Vřískot, protože ten sám o sobě paroduje hororový žánr a chytře využívá zaběhlá klišé. To Zámek hrůzy by si to už zasloužil. Tady jde jen o to jestli je to vůbec potřeba, protože ten film je sám o sobě dobrá šaškárna. Scary movie 2 začíná velice nechutnou parodií (To, že jsou Wayansové prasata, mi bylo jasné už od prvního dílu) na Vymítače ďábla, kde se k mému zděšení objevil v roli kněze James Woods (Fakt to má za potřebí?) a v podobně fekálním duchu (Fóry se sluhou-kriplem atd.) film běží až do konce. Přesto jsem se párkrát zasmál (např. Když obrovská kytička travky vykouří svého uživatele). Za těch pár povedených fórů dávám 2* a jednu přihazuju navrch za krásnou Kathleen Robertson. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • Předtím, než za Alex (Tori Spelling) přijde duch, nemá ponožky. Ve chvíli, kdy je i s duchem na stropě, však už ponožky má. (chleba24)
  • V scéne, kde si tvorcovia robia srandu z Charlieho anjelov (2000), stoja slečny pred striekajúcou fontánou, ktorá je však v nasledujúcom zábere fuč. (peiton)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama