Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

tron 

všechny recenze uživatele

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Za ten průjem nechutností, fekálií (či jiných tělních tekutin) a vulgarit daleko za hranou by si dvojka zasloužila napařit „odpad!“, to nepopírám, navíc když se v něm často vyloženě hluše a nevtipně rochnila. Na druhou stranu, pořád dost nekorektních fórů trefilo terč, dějová kostra experimentu ve strašidelném domě nepostrádala hlavu ani patu (on zrovna parodovaný žánr velkou sofistikovaností neoplývá) a závěrečné dějství zvedlo nejen kadenci, ale též, ehm, "'„úroveň“'" (Titanic, M:I-2 vozíčkářský souboj, Charlieho andílci :)). ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie teda fakt nemusím, tohle jsem viděl celé tehdy když jsem chodil ještě do školy. Puštěno ve třídě. A já jsem se divil jak se tohle může někomi líbit. Nikomu to neberu. Je to parodie, žánr, který fakt nemusím. Ale zde jsem nenašel nic co by mě zaujalo. A co měl znamenta příšerný začátek filmu ? Jak tam na sebe blily ? To bylo fakt odporný ! :D Fakt typický důkaz demence. Ale co, at se to ostatním líbím, za mě hodnotím na 0% = odpad! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak ty dvě hvězdy jsou jen za tu ÚŽASNOU první scénu parodující Vymítače Ďábla, nic lepšího na tohle téma jsem snad neviděl. Ale 10-15 skvělých minut je bohužel na skoro jedenapůl hodinovém filmu opravdu málo. Navíc když ten zbytek nestojí ani za ubalenýho a zkouřenýho bráchu Wayanse. Jo ještě, je škoda, že Tori nedostala víc prostoru, v týhle roli se mi líbila mnohem víc, jak v Beverly Hills. A kromě Jamese Woodse z již zmíněné scény tam pravděpodobně nejlíp hraje ten papoušek. Dějově je to nic moc, pár gagů vršených na sebe, který většinou nejsou vtipný. Pár trochu lepších, ale to je minimum. Hodně často je to pořádně trapný. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • Z filmu bylo vystřiženo přes 20 scén. (Stocki)
  • Ve filmu můžeme vidět spoustu odkazů na číslo 69 – jakožto známou polohu při pohlavním styku. Divák si všimne například čísla taxíku 069. Na mapě je jedna z cest označená jako Route 69. Tričko, ve kterém spí Alex (Tori Spelling), má na sobě číslo 69. Hned pár vteřin poté vidíme kalendář s datem pátek 23. (69 děleno 3 je 23). (dejv997)
  • Exteriéry zámku byly natáčeny na stejném místě jako pro film Šílený (1991) nebo pro televizní seriál Batman (od r. 1966). (Stocki)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama