Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Po mnoha a mnoha letech cca 15 . jsem se na tento film kouknul znovu. Donutilo mě k tomu nedávné shlédnutí nových tří mušketýrů no a uvědomil jsem si že staré původní verzi z roku 1976 ? Na rok si nevzpomínám přesně ale znalci ví kterou verzi myslím se žádná z těch nových nevyrovná. U této verze jsem hodně ovlivněný hereckými výkony všech mušketýrů které mám všechny rád a Curry coby kardinál byl dobře nechutný :o) Nová verze bych řekl že hraničí s parodii :o) tato verze není špatná ale přeci jen něco málo tomu schází ale kdy to porovnám s mnoha jinými filmy tenhle se drží dost vysoko. 3 hvězdičky 60% ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější verze Tří mušketýrů. Úplně se nedrží předlohy, vystupují tam i zbytečně přidané postavy, které mi vadí - hloupý bratr dívky svedené D'Artagnanem, samuraj ve službách Milady. Naproti tomu mi nevadí vypuštění motivu královniných přívěsků, protože jsem dosud nepochopil, proč vlastně potřebuje Richelieu prokázat její nevěru. V téhle verzi Richelieu usiluje rovnou o trůn a jsem asi kulturní barbar, ale mně to přijde srozumitelnější. Milady pojatá jako kladná hrdinka mi také nevadí, její postavě to dodává psychologickou hloubku. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Jeden za všechny, a všichni za MĚ.“ ----- Zapomeňte na Alexandra Dumase a jeho "Tři mušketýry“. S nimi má TAHLE verze pramálo společného. To se jen američtí kovbojové rozhodli ukázat Francii, jak se píšou dějiny. Bez okolků si navlékli dobové stejnokroje a zmužile se dali do díla. Našli i tací, kteří se ujali nelehkého úřadu soudce či šerifa. Jejich bohulibá mise se sice vyznačuje určitou dávkou neotesanosti, leč sebevědomí jim nechybí. A na čí straně stojí - to už rozhodněte sami. Slaboučké 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám ta filmová zpracování mušketýrů zvrhávají...a to máme ještě Muže Se Železnou Maskou:). Ale abychom nedštili jenom oheň a síru - klasicky výpravné, klasicky hvězdně obsazené (i když trochu mladě), klasicky líbivě muzikálně doprovázené (titulní píseň All For Love od Bryana Adamse, Stinga a Roda Stewarta, zbytek Michael Kamen), překvapivě vtipné... Ve své kategorii o trochu víc než průměr. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Takze, reziser se pokusil ocividne udelat zajimavy koktejl a bohuzel na to sel trosku spatnym zpusobem. Vzal dobre a kvalitni igredience v podobe kvalitnich hercu, pridal k nim uzasnou knizni predlohu a k tomu pridal jako dochuceni peknou hudbu. Pak to rozmixoval, a podal k servirovani... a tak nejak jsem z toho rozporu plny, ne ze by byl koktejl bez chuti, nebo mel nejakou divnou pachut, to ne... ale kdyz vim co do nej dal za ingredience, tak bych cekal ze z nadprumernych ingredienci bude neco napdrumerneho, a bohuzel to tu neni pravdou. Proste prumerny filmovy zazitek na sobotni dopoledne nez se clovek nastartuje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)
  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Gabrielle Anwar (královna Anna) byla v době natáčení filmu těhotná, proto její postava nosí volnější šaty. (viperblade)

Reklama

Reklama