Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní inscenace Titanicu určitě není zase až tak špatná. Na Cameronův velkofilm se to sice ani náhodou nečape a taky to trpí typickými neduhy dvoudílných televizních katastrofických snímků, ale to neznamená, že by se jednalo zase až o tak špatný film. Samozřejmně, že v té první polovině se toho zase až tak moc neděje, ale bylo by nefér to tomuto zpracování vytýkat, vždyť i ta bůhvíkolika oscarová verze od Camerona nemá zrovna v první půlce kdovíjaký drajv a tam to kupodivu hodnotícím nevadí. Takže asi takhle co se hodnocení týče tak pro Jamese a jeho film mluví vyšší rozpočet a lepší efekty. Jinak nemám zase až takový problém tyto dvě verze porovnat. Každopádně toto dílo mě ve finále nijak nenadchlo ani neurazilo a dávám 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z celého dvojdielneho filmu cítiť silnú televíznosť. A nemôžu ju z nej vytrhnúť ani také známe mená ako G.C. Scott či krásna Zeta-Jonesová. Každých 10 minút niekto spomína veľkoleposť, majestátnosť a hlavne nepotopiteľnosť lode, aby tak lacno umocnil jej neslávne známy koniec. Je to tak klišovité a neoriginálne, rovnako ako osudy hlavných či vedľajších protagonistov. Na druhej strane, od televízneho filmu to asi ale aj každý očakáva. Prvý diel je o užívaní si na luxusnej lodi a predstavení postáv, a celý druhý diel sa venuje katastrofe lode a následnej záchrane jej preživších pasažierov. Priestor na to je až neprimerane veľký. Pokojne išlo spraviť z toho jeden 90-minútový film. Katastrofa lode je z dnešného pohľadu málo epická, spomalené zábery na rôzne prestrihy a časté vykrikovanie nie je niečo, čo by zaujalo. Aspoň že sa na konci nerozdeľujú pri stratách svojich blízkych postavy na tie sympatické a na záporácke a ujmy sú na oboch stranách. Taký typický televízny film, ktorý síce neurazí, ale ani výraznejšie nezaujme. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tv inscenace, na kterou Vladimír Železný vyčůraně dělal reklamu záběry z Cameronova Titanicu (mimochodem, zase mu to prošlo). V této souvislosti se obracím na movie(ho), který již v několika svých komentářích se otírá o Cameronův velkofilm: "Movie, já chápu že tvá nenávist vůči tomuto filmu je nezměrná, ale už s tím začínáš trochu nudit. Tahle verze té Cameronově nešahá ani po kotníky, ať dějově, tak i filmařsky. " ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Pro tento televizní snímek mám vcelku slabost - byť (logicky) ani zdaleka nedosahuje velkoleposti Titanicu od Camerona (oproti Oscarovémo trháku za 200 mega měl tento film rozpočet jen 13 miliónů USD). Milostná zápletka mezi Isabellou a Wynnem sice něměla takovou chemii, jako mezi sebou měli Jack a Rose, překosnout se ale dala a potěšilo i obsazení tehdy mladé Catherine Zeta-Jones (ta mimochodem získala roli Eleny ve snímku Zorro: Tajemná tvář poté, co jí producent Spielberg uviděl v tomto tv filmu). Mnohem víc mně zaujala zápletka s „vražedkyní" Alice Cleaver, která tomuto počinu jen dodávala na ponurosti a znepokojivé atmosféře, která k tématu tragického ztroskotání Titanicu perfektně sedla. Výpravou ani efekty film vyloženě neoslní, ale ani extra neurazí -  na lacinou televizní produkci to vypadá docela dobře, a takové kostýmy a kulisy též nebyly z nejhorších. Naprosto vynikajicí je ovšem opening theme a hudba celkově - opět to skvěle podtrhuje onen depresivní tón a onu beznaděj, kterou si prošli pasažeři nechvalně proslulého „nepotopitelného" parníku... 65% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se ve své době jednalo o můj vůbec první, viděný film o Titanicu (alespoň si to tak pamatuji). Tehdy na mě ono vykreslení tragédie velice zapůsobilo. Jenže pak přišel James Cameron a laťku kvality nasadil velice vysoko. To jsem ale stále ještě byl malé pivo, a tak až později, kdy jsem se setkal s jinými filmy popisující onu tragédii - hlavně myslím snímek Zkáza Titaniku z roku 1958 - došlo mi, že toto televizní drama je bohužel kvalitně podprůměrné. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení započalo 8. července 1996, skončilo 3. září téhož roku a probíhalo v kanadském Vancouveru. (fiLLthe3DD)
  • Herci Tim Curry (Simon Doonan) a Sonsee Neu (Aase Ludvigsen) prý později litovali natočení scény, v niž je Aase znásilněna Simonem ve sprše. Dle jejich vyjádření především proto, že scéna nikterak nepřispěla k ději a měla pouze za cíl diváky šokovat. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama