Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglie, počátek 19. století. Společenská smetánka má novou atrakci. Je jí George Bryan Brummell alias Beau (Stewart Granger), uznávaný dandy. Expert v otázkách módy a správného stylu a génius vybroušeného sarkastického bonmotu je snem každého hostitele. Pro své nadřízené je však kapitán 10. královského husarského regimentu kvůli své extravaganci a nedostatku respektu noční můrou... Věrný biografický snímek o skutečném anglickém dandym Beau Brummellovi. Točeno v autentickém prostředí usedlosti z 15. století Ockwell Manor. (Pohrobek)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem romantický historický film (a při hereckém obsazení Granger, Ustinov, Elizabeth Taylor jsem se na to i těšil) a on se z toho vyklubal velice realistický, zajímavý a věrný historický film, který poskytne spoustu informací a především dobrý celkový obrázek o slavném Beau Brummellovi - králi anglických salónů počátku 19. století. Bude to především díky skvělé roli Petera Ustinova, jehož princ z Walesu a pozdější král je skutečně rozkošná a hlavně pravdivá figurka. Grangera mám moc rád - a tohle je zřejmě jeho nejsilnější role z filmů "pláště a dýky" - na Ustinova však objektivně nemá. Nejen zde Peter dokazuje, že byl zřejmě nejlepším "nehrdinským" hercem padesátých a šedesátých let. Elizabeth je skutečně hlavně na ozdobu - krásnější ji však těžko někde pohledáte. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Beau Brummell byl známá osobnost v anglických dějinách, blízký přítel krále, arbiter určující módu, známý svým ostrým jazykem a nepříjemnou upřimností. Film skutečně snad i díky kooprodukci Anglie-USA vystihuje tehdejší dobu a anglickou šlechtu. Herecké obsazení bylo velmi dobré. Stewart Granger je v této roli naprosto přirozený, a troufám si říct, že to byl jeho nejlepší film. Peter Ustinov vynikající... ()

Reklama

Galerie (52)

Reklama

Reklama