Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • Sovětský svaz Maugli (více)

Obsahy(1)

Tygr Šerchán jen málokdy mine svoji kořist - a tentokrát si vyhlédl malé dítě, které se do džungle zatoulalo. Lidského mláděte Maugliho se ale ujme vlčí smečka vedená Akélou a rozhodne se tygrovi ho nevydat. Vychováván nemotorným medvědem Baloo, rozvážným hadem Ká a chytrým panterem Bagheerou, Maugli, lidské mládě, získá železný zub, naučí se využívat rudého květu, stane se nedobrovolným opičím králem, přežije období sucha i invazi zlých psů, doroste v muže a zamiluje se do dívky. Pro lásku ale ještě nenastal ten pravý čas, protože osudný a nevyhnutelný střet tygra a člověka se blíží... (Estrellita)

(více)

Recenze (15)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film je vlastne ruskou verziou knihy džunglí a pozostáva z piatich častí natočených v predošlých rokoch predtým, než vznikol tento film. Nemyslím si, že je to porovnateľné s Disneym, keďže tu mi vadilo viacero vecí a tento ruský štýl rozprávok mi až na pár výnimiek veľmi nesedí. Preto u mňa je to len podpriemerný pokus o filmové spracovanie legendy. 45 % ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Disneye. Protože tady je skutečný příběh malého žabáka, který vyrostl v indické džungli. Disney má krásný příběh, s krásnou hudbou v duchu padesátých, šedesátých let. Kdo chce Kiplinga, musí si pustit tohle. Sice hudba není dokonalá, příběh je ale původní, máme tu vícero postav, máme tu píseň džungle v dokonalé ruské animaci. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma, ako veľmi sa tento film líši od disneyoviek. V prvom rade, ťažko ho vôbec nazvať rozprávkou, neviem si totiž predstaviť, že by som ho pustil malým deťom. Mám pocit, že je pre ne dosť drsný a že by z toho mohli mať nočné mory. Film ukazuje bez obalu ako krutý zákon džungle, tak trebárs aj búrenie hormónov. Animácia je síce pomerne jednoduchá ale veľmi elegantná, pôsobí umeleckým dojmom. Hudba celkový zážitok umocňuje. Miestami je síce dosť strašidelná, akoby z hororového filmu, niekedy až psychedelická, ale vždy veľmi pôsobivá. Je to takmer až hypnotické predstavenie. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší adaptace příběhu o lidském mláděti vychovaném vlky. Charaktery zvířecích hrdinů jsou dětem snadno pochopitelné a i já jsem se ve svých dětských letech smála nemotornému medvědovi Baloo, který se snažil vlčí děcka něco naučit, fandila jsem Bagheeře při obraně jejího domova, radovala se, když Mauglí získal "železný zub" a bulela jsem, když odešel Akéla. Tahle pohádka by si zasloužila být známější. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Krásný všem dětem známý pohádkový příběh o lidském mláděti vychovávaném vlčí smečkou uprostřed džungle. Skvělá animace se spoustou zvířat, dramatických i veselých příhod a dobrodružství. Tato ruská verze si po výtvarné stránce nikterak nezadá s disneyovskou produkcí a nejvěrněji se drží knižní předlohy Rudyarda Kiplinga. Ještě dnes po letech jsem byla nadšená ze setkání s přátelským vlkem Akélou, medvědem Balú, panterem Bagheerou, hadem Káá, hravými opičkami, i zákeřným šakalem Tabakím a zuřivým lvem Šerchánem. Byli tam všichni, jak si je z knížky pamatuji. Už se moc těším na nejnovější americkou verzi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama