Reklama

Reklama

Předmostí

  • USA Beachhead
Trailer

Obsahy(1)

Vojáci námořní pěchoty jsou v době 2. světové války vysláni prozkoumat oblast, kterou zaminovaly japonské jednotky.  Strhující, realistické válečné drama Předmostí se odehrává na Filipínách v období 2. světové války a vypráví o odvaze americké námořní pěchoty při záchraně majitele plantáže (ve skutečnosti spojeneckého špiona) a jeho krásné dcery ze spárů japonských jednotek, které daný ostrov, porostlý neprostupnou džunglí, ovládly. Špion má velmi důležité informace, takže američtí vojáci mají naspěch. Během nezdařené záchranné akce je však jednotka přepadena a všichni kromě jednoho námořníka, špiona a jeho dcery jsou zabiti. Přeživší trojice je uvězněna na ostrově; nyní musí projít džunglí a dostat se do bezpečí na druhou stranu ostrova, kde je očekává loď. Musí čelit přírodě, obtížnému terénu i přibližujícím se japonským jednotkám, dokud není pozdě. Snímek byl natočen na Havaji a v hlavní roli zazářil Tony Curtis. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

RHK 

všechny recenze uživatele

Příjemný, napínavý, i když nízkorozpočtový americký válečný film s Tony Curtisem a Frankem Lovejoyem. Seržant s třemi dalšími mariňáky dostane rozkaz zjistit na tichomořském ostrově obsazeném Japonci, zda rádiovou depeši s popisem minových polí poslal skutečně ukrytý francouzský osadník, nebo zda jde o past Japonců. Šikmoocí nepřátelé jsou jim však stále v patách. Závěr filmu poněkud sklouzává do romance, neboť k nadrženým vojákům se připojuje v modrých šatičkách i krásná Francouzova dcera. Trailer: http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?cid=208086 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Začátek, který je pojat hodně válečně, byl zajímavý. Nechyběla mu akce ani pěkné mariňácké machinace. Čím dál více se pak ale příběh ztáčí do romantických kolejí a zbraně se používají mnohem méně, než by si fanoušek válečných filmů přál. Ničím zvlášt neupoutají ani dialogy lemující jejich putování džunglí, které tvoří dominantní část děje. Několik málo postav, na které hrdinové narazí, příběh také nespestří, a tak jedinou vyzdvihnutelnou skutečností je obsazení Tondy Curtise. Zajímavější záchranou válečnou misí je film Slzy slunce. Alternativa: Tears of the Sun. ()

Reklama

Hollister 

všechny recenze uživatele

Začátek a rozjezd slibný, jenže postupem času se z valečného filmu stává drama plné "velkých" myšlenek a chlapáckých gest, sklouzávající k love story. Děj je v několika místech hodně přitažený za vlasy. V dnešní době už hodně překonané, i když v 60. letech musely divačky z Tonyho Crutise pobýhajícího v rozpáraném tričku šílet:) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Klasický válečný snímek odehrávající se na Filipínách za druhé světové války. V době, kdy vznikl tento film, byla asi vervomoci potřeba házet do vyloženě válečných filmů nějakou tu romantiku. A Předmostí není vyjímkou. Začátek celkem ušel a dokonce ani když na scénu přišla jediná dívka v celém filmu, nebylo to úplně špatné. Co ale nehorázně sráží vše pozitivní je naprostá tupost hlavních hrdinů. Když je to v menší míře, nevadí mi to, ale tady toho bylo moc. Např. postavení zákopu někde na volném prostranství, když všude kolem byla džungle, kde by se mnohem snáze schovali a mohl bych pokračovat. A že by mariňáci v Pacifiku běhali po bojištích v teniskách? To už je moc. Zvláštní ale je, že nejvíc se mi líbil ten japonský sniper, který měl říz. Jinak bohužel nic moc. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama