Reklama

Reklama

Vrána 4: Pekelný kněz

  • Česko Vrána – prokletá modlitba (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Štvrté pokračovanie série zobrazuje charizmatického lídra gangu, ktorým je Luc Crash (David Boreanaz). Vedie schátrnú bandu satanistických motorkárov, známych ako Štyria Jazdci Apokalypsy. Luc zavraždí Jimmyho Cuervu (Edward Furlong) a jeho priateľku ako súčasť rituálu, aby sa mohol stať nesmrteľným démonom. Ale Luc zistí, že z Jimmy sa stal duch pomsty, známy ako Vrana, aby pomstil smrť priateľky a zabránil Lucovi stať sa pánom zla. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +obsazení, možná hudba -stupidní příběh, špatné herecké výkony, hrozný scénář, bez pořádné atmosféry/// První Vrána je kultovní, druhá, ač není tak dobrá je pěkně zvrhlá a třetí Vrána je výborá. Na čtvrtou jsem se tedy tešil jako na nic jiného a nehleděl jsem na okolní hodnocení. Však většinou výsledný dojem bývá právě opačný. Bohužel tento film je výjimka. Opravdu je špatný. Ač to říkám nerad. Film je především nudný, bez pořádné atmosféry. I obyčejný thriller je na tom líp. S původní Vránou se to nedá srovnávat. Navíc děj je strašně stupidný, moc to nedává smysl. Jediné za co si film zaslouží druhou* je obsazení. David Boreanaz jako sadistickej vrah, Tara Reid jako jeho čarodějka. Předejte k tomu krásnou Emmanuelle Chriqui a postarší pány jako je Hopper a Trejo, k tomu všemu mladý John Connor jako vrána...No jak říkám bylo se na co těšil. Výsledek je však bídný./// Celkem 46%/// ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vrana s Brandonom Leem bol skvelý akčný horor s temnou atmosférou, zaujímavým dejom a kvalitným spracovaním. Nasledovali ho ďalšie pokračovania (Mesto anjelov a Návrat), ktoré však ničím nevynikali a boli len béčkovým odvarom pôvodného príbehu. V r.2005 sa prirútila Vrana 4, kde sa hlavnej postavy ujal Edward Furlong. Film si z fenoménu Vrany vzal iba základnú myšlienku, ktorú vložil do chudobného prostredia, ku pochybným postavám, kde ani hlavný hrdina nie je práve sympaťák. Celú story obklopuje depresívna, miestami až postapokalypticky pôsobiaca vizuálna stránka, ktorá filmu dodala iný štýl než mali predchádzajúce Vrany. S dejom si tvorcovia veľa námahy nedali, je tu základná myšlienka zmŕtvychvstania zavraždeného mladíka, ktorého drží ''pri živote'' túžba po pomste + Vrana ako symbol jeho nového poslania. Proti nemu stojí satanistický kult na čele s psychopatickým Lucom (David Boreanaz), ktorému sympaticky sekunduje Tara Reid. Celkovo film pôsobí zvláštne a je v ňom viacero hluchých miest. Na rozdiel od predošlých pokračovaní sa však aspoň uberá vlastnou cestou a napriek občasnej nude ide o pozerateľnú vec. ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohohle filmu mám chuť Vráně 3 ještě jednu hvězdičku přidat. Tohle je opravdu tragédie a to zřejmě v tom nejvlastnějším smyslu slova. Tragické je na tom takřka všechno – příběh, zápletka, scénář, dialogy, charaktery, provedení, triky, herecké výkony.... Furlong by ještě tak ušel v „civilní“ podobě své role, ale po svém „zmrtvýchvstání“ je opravdu až otřesně tragický, jeho chování je neuvěřitelně směšné, víc jsem se smál než se snažil ho alespoň trochu pochopit. Navíc jeho kostým a make-up je fakt ubohost, nehledě na to, že v něm vypadá jako ženská (za dva měsíce se chystám do Německa na gothic rock festival a když jsem si prohlížel stránky festivalu, kde jsou fotky ze starších ročníků s gothic kostýmama některých návštěvnic festivalu, Furlong by jako Vrána mezi ně hravě zapadl). Ale pozor, ještě mnohem tragičtější než Furlong je v tomhle filmu Tara Reid. Představte si tu úplně nejhorší herečku v úplně nejhorším výkonu v úplně nejhorší roli co jste kdy viděli a Tara to stejně trumfne a přesvědčí vás, že jste se mýlili, tohle je to nejhorší, co uvidíte! ()

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série, který překonal svou trapností a neuvěřitelně trapným zpracováním i díl druhý. Neskutečně nudné, blbé, trapné a skoro k nedokoukání. Měl jsem opravdu co dělat abych to vydržel do konce. Bohužel nenašel jsem za celou stopáž filmu žádný kladný faktor za který bych dal aspoň nějaké to procento. odpad! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

je to sice neskutečně stupidní a odpudivý blábol,který nemá z vránou prakticky vůbec nic společnýho,jenže když si vzpomenu na 2,která byla opravdu k poblití a vyloženě urazila památku brandona lee....tak ty malinkě 2 musím dát,protože je 4 fakt lepší než 2.potěší tu hlavně plejáda dobrých herců(kteří sou ale zabití demencí scénáristy.)jinak opovržení hodný blábol,který šel jen opravdu horko těžko dokoukat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Normana Patridgeho a komiksové předlohy Jamase O´Barryho. (Terva)
  • Snímek měl speciální předpremiéru. Týden před oficiálním uvedením na DVD se promítal v JAR Pacific Place Theatre v Seattlu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Salt Lake City a v Utahu. (reich)

Reklama

Reklama