Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hrabivý bandita Alameda Slim začne spřádat plány, jak se zmocnit mléčné farmy Patch of Heaven, tři odhodlané krávy spojí své síly s karatekoněm Buckem a celou plejádou dalších zvířecích obyvatel statku, aby společnými silami dokázali svůj domov zachránit. Ve spolupráci s tajemným lovcem lidí Ricem se vydávají na cestu skrze nehostinnou západní krajinu, během které musí překonat všechny padouchy i nástrahy divočiny a polapit zákeřného Slima, na jehož hlavu byla vypsána velká odměna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

U nás na farmě, animovaný dětský film, je normovaný spotřební produkt. Animace je obstojně přizpůsobena nejmenšímu publiku. Divoký západ nezná cenu lidského života, proto cestu za spravedlností vykonávají zvířata. Jódluje se v krysařově tempu, lítý boj je zuřivě existenční, duchaplné bonmoty lze bez potíží přehlížet a Kousek Nebe zůstává i nadále rajskou oázou. Slečna Caloway je decentně shovívavá, Grace je roztržitá a Maggie je bezelstně přímá. Všechny jsou krávy a hrdinky k tomu. K hovězímu se podává přezíravá konina Buck, brumlavá kozina Jeb a vytrvalá bizonina Junior. Vydatnou večeři servíruje sebevědomý lovec lidí Rico, hostinu pořádá všehoschopný desperát v utajení Alameda Slim. Vlaky sviští, krávy se ženou, kůň zmateně pobíhá kolem. Malé děti budou okouzleni a ostatní si nemusí s ničím lámat hlavu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

U Disneye si páni producenti zřejmě neuvědomují, že problém v současné době není v typu animace, ale v příběhu. Kdyby měli pěkné scénáře, takové, jaké se objevovaly alespoň do poloviny 90. let (Kráska a zvíře, Pocahontas, ještě i Tarzan), lidi (a hlavně děti) by se dívaly rádi ať by to bylo animováno ve 3D nebo ve 2D. Jenže současným Disneyovkám prostě chybí pořádný děj a nápad a snaží se to všemožně dohnat různými cool hláškami nebo rádoby moderním pojetím (viz.Planeta pokladů), které však vyznívají nadmíru trapně. Je to hrozná škoda, protože úroveň animace zůstává pořád na velmi vysoké úrovni. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Disneyovku nového tisíciletí to nebylo špatný. 2D bylo v roce 2004 už totálně out... ale Disney naštěstí neservíruje další srdervoucí příběh, ale prostou úletovou zábavu. Tři krávy se vydávají polapit padoucha na Divokém západě, aby zastavili dražbu farmy. Krávy (dáma v klóbrcu, osvícená new age dívka a lidová ženština) jsou vtipné stejně jako ostatní postavy a naštěstí se nesnaší hnát příběh do sentimentu, ale jen bavit. Je to pro menší diváky, ale bavilo mě to. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější scéna je, když tam krávy a prasata krkaj. To už samo o sobě není nic moc. Děj taky za moc nestojí a celkově je to takový nepříliš záživný animák, který nemá divákovi moc co nabídnout, ať do originality, nebo zábavnosti. Hlavní kráva Osvaldová má ale perfektně sedící dabing a stopáž je přiměřená, takže nakonec proč ne. 60% ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Trošičku divný film, v ktorom viditeľne štúdiu Disney dochádzajú nápady a energia, o viditeľnej vyčerpanosti hudby Alana Menkena ani nehovoriac. Na jednej strane sa snaží byť celkom reálna- vystupujú v nej obyčajné a bežné domáce zvieratá. Na druhej strane tieto "obyčajné" zvieratá prenasledujú a bojujú so zlodejmi dobytka a hlavný zákerák dokáže zhypnotizovať kravy jódlovaním.Pozerať sa na to ale dá, s počúvaním je to o niečo horšie a celkovo je U nás na farme dosť slabá rozprávka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Keď Alameda Slim (Randy Quaid) zistí, že mu jeho kumpán dlhodobo zakrýva hlavou jeden z posledných neodkúpených pozemkov na mape, môžme si všimnúť, že na pozemku "Dixon Ranch" sa v rôznych prestrihoch mení farba značky a v jednom dokonca chýba úplne. Znovu sa objaví, až keď mu pomocník vysvetľuje, že sa mu na gauči jednoducho sedí pohodlne.
    (Hudino)

Reklama

Reklama