Reklama

Reklama

Hornblower III - Povinnost

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: Duty (více)

Obsahy(1)

Už sa zdá, že sa bude musieť zmieriť s tým, že sa niečo definitívne mení. Po jeho boku totiž stojí žena. Ale zdá sa, že Napoleonove plány mu prišli celko vhod na to, aby ju opäť na nejaký čas opustil. Kapitán Bracegirdle zmizol pri francúzskom pobreží a je otrebné podniknúť kroky na prevenciu pred odvekým rivalom. Napoleonov plán je neúposný a nikdy si nemôžete byť celkom istý, čo vlastne tento vojenský génius chystá. Hornblower je mu však viac ako zdatný protivník... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ještě je čas to zvážit, pane........ Tento příběh začíná odsouzením kapitána Hornblawera za....ale to by byl spoiler. CITÁT - Vaše potřeby převyšují mé.......... Situace okolo 30 minuty mě hodně rozesmála. To je už dosti přehnané. Klasické scény, normální hudba a obsahově někde okolo 50-60% Poslední kousek z celé série je jen průměrný televizní film. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jsme byli svědky perfektního, naprosto božího, deštivého úvodu a celý cyklus tímto dílem končí skvělým finále se sněhem a jednou skvělou zprávou na úplný konec... Do toho všeho hraje pořád stejně perfektní hudba, hrají pořád perfektní herci a i když se mi poslední chvíle s Ioannem Gruffuddem, Paulem McGannem a Robertem Lindsayem (málo ho) líbily, bylo vidět, že to není tak úplně konec a je škoda, že se čtvrtá řada neuskutečnila, neboť tahle série je jedinečná. Napoleonské války pokračují (a opět bez něj) a i když na moře strávíme většinu stopáže, podíváme se i na souš a já se dočkal všeho, co od Hornblowera čekám. Svižná akce, perfektní tempo, asi nejlepší ze všech dílů, bitvy a spousta, spousta zábavy... Hornblower mě bavil a tenhle díl je rozhodně perfektní zakončení a já tvrdím, že je to i jeden z nejlepších dílů, což je dobře. Za mě 78%. Díky, Hornblowere. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší ze všech dílů. Souhlas s flankerem 27. Nevím jestli bylo na válečných lodích zvykem, aby šel na průzkum nepřátelského pobřeží kapitán a první důstojník (zde dokonce dva kapitáni...). Obávám se, že v případě smrti či zajetí by to znamenalo znatelnou paralýzu lodi. No ale jsme v Hornblowerovi, ten si to klidně projde irsko - napoleonským ležením a v pohodě se vrátí s informacemi zpět... V tomto díle jej také konečně užene Angličanka krev a mlíko a musím rovnou říci, že ta drobounká Francouzska, která bohužel padla v díle s nevydařenou invazí při ústupu k mostu byla větší šťabajzna než tenhle britský škuner .-). Hory jak jej něžně nazývala jsem měl ten dojem to cítil podobně a tak mnohem raději trávil čas s chlapy na lodi i když čekala v přístavu na kotvě na rozkazy. Celé to končí tak nějak divně, zkrátka náhle. Najednou je prostě konec a nic víc. Lze z toho tušit, že se počítalo s dalšími díly...ale věčná škoda, že už je nikdo nenatočil. Když to shrnu, je to opravdu poctivé dílo jako celek. Byly tam slabší díly a byly lepší. Za tenhle dávám jen 4 děla. * * * * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Závěr, Horatio se bude ženít a taky na konci po prvé vidíme sníh, prostě sága Hornblowera obsahuje snad opravdu vše co by mohl historický miniseriál nabídnout. Pro shrnutí - jsem tedy spokojen, o scénář bylo dobře postáráno knižní předlohou (ne, že bych četl) a k režii, či hereckým výkonům nemám žádné výhrady, ovšem ani jakékoliv jiné připomínky, takže to bylo asi v normě :) 8/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Velké Británii v lokalitě South Devon. (Terva)

Reklama

Reklama