Reklama

Reklama

Let naslepo

(festivalový název)
  • Velká Británie Blind Flight

Obsahy(1)

Libanon, 1985. Brian Keenan, irský učitel angličtiny, který před pěti měsíci přijel do Bejrútu z Belfastu, odchází osudného dne jako každé ráno za svými studenty. Před domem je však čtveřicí ozbrojených muslimských fundamentalistů vhozen do kufru auta a odvezen na neznámé místo. Jeho věznitelé trvají na tom, aby měl přes hlavu roušku, kdykoli s ním komunikují. Zpočátku drží Brian na protest hladovku. V izolaci na něj doléhají vzpomínky na dětství, na rozdělenou společnost. Když je po nějaké době převezen na jiné místo, potkává spoluvězně Johna McCarthyho, s nímž bude trávit následující dlouhé čtyři roky. Mezi oběma muži, kteří jsou jen pěšáky na šachovnici mezinárodní politiky, zeje vzhledem k jejich zcela odlišnému zázemí i různosti povah zdánlivě nepřekonatelná propast. Tvrdohlavý Ir, zástupce pracující třídy, který se dostal jako učitel do Libanonu, aby uprchl z Belfastu, je protikladem mladého okouzlujícího Angličana, žurnalisty ironicky glosujícího svého spoluvězně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

matthew.d 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl trávíme s hrdiny v jedné místnosti a film nás nenudí. Žádné drastické scény mučení nečekejte. Údernost filmu je v tom, že "přesně takhle se to stalo". (teda pokud ti dva nekecají) ()

Galerie (1)

Související novinky

Skot drží grešli i filmu

Skot drží grešli i filmu

02.07.2006

Nedávno se kvůli zamítnutí novely zákona o české kinematografii většina našich filmařů namíchla a stáhla své snímky ze všech soutěží reprezentujících naši republiku se slovy, že když jim na to nedají… (více)

Reklama

Reklama