Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

higuain 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novější americkou verzí s Caviezelem je tahle adaptace předloze ještě poměrně věrná. Má to ale za následek kolosální zkratkovitost především v závěrečné půlhodině, protože podobně jako ve filmu s Maraisem, zradě a vězení je zde věnováno snad až přespříliš času. A když už nic, v Reynoldsově filmu funguje lépe minimálně chemie mezi Dantesem a Mercedes. Chamberlainova Mercedes je chladná, jak psí prdel. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

Reklama

SHA 

všechny recenze uživatele

Film s parádním hereckým výkonem Richarda Chemberlaina, který je jako mstitel opravdu nesmiřitelný. Ale přijde mi, že jinak film ničím nevyniká - hudbu si už teď nepmatuji, kamera tuctová... Co mě ovšem jako milovníka knižní předlohy rozčiluje nejvíce jsou nuance, které mi ale přijdou pro příběh poměrně důležité. Že spousta postav a dějových linií chybí je přirozené (tak rozsáhlé dílo se nedá ve filmu obsáhnout celé), proč spousta postav skončí úplně jinak než v knížce (kupřikladu, kde je to Monte Cristovo obrácení? ten Danglars, kterého ušetřil?) sice nechápu, ale budiš. Ale proč filmaři alespoň zhruba nedodržovali věk oněch postav? Proč Danglars nazačátku filmu vypadá na 40, když mu má být něco přes dvacet? Proč se zdá, že je Caderousse stejně starý jako Benedetto, když C. musí být alespoň o dvacet let starší? Nechápu... A pravdou je, že na můj vkus film "frčí" až příliš rychle. Než se člověk vzpamatuje je polovina postav po smrti. Zajímavé je i slyšet tři Francouze, jak spolu ve Francii, v příběhu francouzského autora mluví anglicky s italským přízvukem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem přišel na to, že výrazné zkrácení příběhu jenom prospělo. Zatčení sice přichází poměrně brzy, ovšem nepůsobí to jinak nepatřičně. Jinak film po celou dobu neztrácí spád, působí drsně, atmosféricky a romanticky zároveň a všichni představitelé jsou dokonalí (z Richarda Chamberlaina s hlasem Miroslava Moravce jsem měl v dětství málem osypky). Zajímavé je, že jakmile se u nějaké filmové adaptace Dumase objeví Chamberlain, půjde o nejlepší zpracování. 95%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama