Reklama

Reklama

Charlton Heston, představitel hlavní role ze slavného, Oscary ověnčeného filmu, uvádí nesmrtelný příběh z dávné historie. Známý příběh prince Ben Hura, který díky omylu ztratil svou svobodu, opět ožívá. Tentokrát však v roztomilé kreslené podobě, určené pro celou rodinu. Útrapy osudem těžce zkoušeného muže se proměňují ve strhující vyprávění, které nadchne nejenom malé, ale i velké diváky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tomulka mne svým oduševnělým komentářem dostal !!! Samozřejmě, že tenhle ,,animák" si nehraje na dnešní animované dětmi oblíbené 3D kinobustery. Příběh Hebrejského šlechtice Judy a Římského centuriona Messaly je však natolik krásným, že se někdo pokusil jej přiblížit i těm menším. Ono těch 212 neanimovaných (hraných) a někdy hodně drsných minut původního filmu by zkouslo málokteré dítě... Film je uveden Ch. Hestonem - který si Judu zahrál v hraném originále a jelikož je Ben Hur natočen podle knihy Lewise Wallace, je zde i krátce porozprávěno o tomto americkém generálovi. Přiznám se sám, že jen díky tomuto úvodu v animované verzi jsem se dozvěděl, že tato skvělá kniha byla napsána za americké občanské války! Kreslené postavičky i efekty odpovídají standardům doby svého vzniku a co je nesmírně důležité, drží se přesně románové předlohy avšak s minimem násilných scén. To hodnotím velmi kladně vezmeme-li v úvahu o čem a o jaké době dílo pojednává. Doporučuji to všem co mají doma malé caparty. Je jedno - jestli zrovna vy věříte v Boha a Ježíšův příběh. Řadu symbolů dnes používáme tak jako tak a ateisté ani často nevědí proč. Děti si pak jasněji dají do souvislostí např. tři krále, Betlémskou hvězdu, jesličky ad.... Slušný průměr! * * * ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prvý a zároveň posledný animovaný remake legendárneho príbehu o židovskom kniežati. Som trošku prekvapený, že v roku 2003 vyšli tvorcovia s tak nemastnými-neslanými animáciami, ktoré by sa dali prirovnať hádam k 80-tym rokom. Príbehovo a námetovo to samozrejme bolo ok podľa predlohy, ale chýbala tomu akákoľvek iskra a skôr by som povedal, že sa to natočilo len, aby sa na tom niekto priživil, ale v konečnom dôsledku je táto verzia naozaj slabá. 35 % ()

Reklama

Reklama