Reklama

Reklama

Krvavé pobřeží

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu Krvavé pobřeží se odehrává v roce 208 v Číně během vlády dynastie Han. Ačkoliv Číně vládl jeden císař - Han Xiandi, země byla rozdělena do mnoha proti sobě bojujících států. Na západě měl vládu v rukou ambiciózní premiér Cao Cao, který používal císaře jako svoji loutku, východ ovládal císařův strýc Liu Bei. Cílem Cao Caa bylo zničit všechna království a prohlásit sebe za jediného vládce sjednocené Číny. Jeho protivník Liu Bei se snažil získat na svoji stranu království Wu, ležící na jihu zemi, kterému vládnul Sun Quan. Liu Bei k němu vyslal svého vojenského poradce Zhuge Lianga, který se zde seznámil s místním vicekrálem Zhou Yu, s nimž se velmi spřátelil.

Když Cao Cao zjistil, že se tato dvě království stala spojenci, vyslal proti nim armádu osmi tisíc mužů a dvou tisíc lodí. Doufal, že zabije dvě mouchy jednou ranou. Armáda se utábořila v lese Crow u řeky Yangtze, na jejímž druhém břehu, tzv. Krvavém pobřeží tábořili spojenci. Zdálo se, že se zmenšujícími zásobami jídla a prořídlou armádou, jsou spojenci v koncích. Zhou Yu a Zhuge Liang dali hlavy dohromady a díky své moudrosti se jim podařilo obrátit vývoj války. Následovaly nespočetné bitvy na zemi i na moři, které vyvrcholily nejslavnější bitvou v čínské historii - bitvou u Rudého útesu (Čchi´ Pi) na jižním břehu Jang-tse. V boji bylo potopeno dvě stě lodí a směr čínské historie byl navždy změněn.

Tato slavná bitva byla jednou pro vždy zachycena v románu „Romance of the Three Kingdoms“. Přesto, že je kniha stará více než 700 let, pořád je v celé Asii velmi populární. Bylo podle ní uděláno více než tucet počítačových her a množství komiksových knížek. Režiséra Johna Woo tento příběh přitahoval více než 20 let, ale v tehdejší době neexistovaly vhodné podmínky, technické ani finanční, které by umožnily vznik tak velkého a nákladného filmu. Příležitost přišla v létě 2004, když producent Terence Chang poprvé přiletěl do Pekingu a začal dávat dohromady plán i potřebné finanční prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Marze 

všechny recenze uživatele

Krvavé pobřeží. Umění boje s čínským režimem Bombastický masakr Johna Woo s plejádou čínských hvězd Recenze - Čínský válečný velkofilm Krvavé pobřeží dokonale naplňuje producentskou poučku a obvyklý divácký požadavek „když máš peníze, ukaž je na plátně". Krvavé pobřeží je nejen dosud nejdražší čínský film všech dob, ale taky ohromně úspěšný - ve své domovině nalákal více diváků než Titanic, který před lety kraloval celé zeměkouli. Samozřejmě podobné megalomanství a pompa dovedou být značně únavné a čínská vlna válečných filmů, jež mají demonstrovat sílu hrdého národa, vyvolává nejen obdiv, ale i pachuť z propagandy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke hádam aj fajn... Ale vôbec to nie je také pôsobivé ako som čakal. Bojové scény sú veľké ale vôbec nie pompézne, choreografia súbjov je vyslovene odfláknutá a celkovo tomu chýba ťah na bránku i silnejšie emócie. Ja zbožňujem KLAN LIETAJÚCICH DÝK, HRDINU i KLIATBU ZLATÉHO KVETU a čakal som asi priveľa. Tento film ani zďaleka nie je taký výnimočný, ako mohol byť... A možno aj je - v pôvodnom zostrihu... ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Videl som oba pôvodné filmy a tak ma tento drasticky zostrihaný dvojhodinový výcuc dosť sral. Oba filmy mali vyše dvojhodinovú stopáž, takže je to skrátenie o polovicu. Všetko je kratšie, všetko dáva menší zmysel (podobne ako pri kino verzii Kráľovstva nebeského) a epickosť celého diela je menšia. Film je to kvalitný aj takto, ale pre vačší zážitok vyhľadajte pôvodnú dvojdielnu verziu. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně složité a ze začátku velká nepřehlednost postav .. trvalo mi docela dlouhou dobu, než jsme se v tom zmatku dokázal zorientovat. Všichni jsou si podobní jako vejce vejci. Nicméně na oko velmi lahodné scény, scénicky barevné, epické a poutavé. Jisté scény bych určitě nemusel, zbytečně prodlužovaly už tak dlouhý film. Nejvíc mě zaujal postavou Takeshi Kaneshiro, velmi zajímavá postava. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zásadní věc u tohoto sestřihu je, jestli jste předtím viděli úplné asijské verze obou dílů. Kdo je viděl, tak bude patrně skřípat zuby nad tím co všechno bylo vystřiženo. Shrnuto takhle: nejvíce to odnesl první díl. Jelikož se od sebe oba díly náladou celkem liší, kdy první je ještě takový hravý a efektní, kdežto druhý už má především vážnou polohu, tak v sestřihu je vážná poloha přetažena i na díl první, hlavně změnou soudtracku a vystřižením hlavního hudebního motivu na mnoha místech a nahrazením smutnějším doprovodem - tohle mi vadilo nejvíce. I ty bitvy byly trochu prostříhané a na několika místech jsem si říkal, že celkem zbytečně. V příběhové linii se zase odehrávalo všechno až moc rychle. To druhý díl dopadl o dost lépe, jelikož zůstala zachována jeho původní atmosféra a i ty střihy tam nejsou až tak brutální, i když vypustili toho dost (celé milostná linie princezny, která je tímto, jako postava, dokonale zabitá). Z finální bitvy toho moc neubylo. Pokud bych tuhle verzi viděl jako první, a až pak původní dva díly, tak bych hodnotil jinak, pozitivněji. Takhle musím dolů. 6/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení trvalo přes 200 dnů, závěrečná scéna se připravovala více než rok a bylo pro ni postaveno osmnáct funkčních lodí. (vendy63)
  • Okrem kontinentálnej Číny prebiehalo natáčanie snímky aj na ostrovnom Tajwane. (MikaelSVK)

Související novinky

Bale v nejdražším čínském velkofilmu

Bale v nejdražším čínském velkofilmu

26.12.2010

V květnu odstartuje Christopher Nolan natáčení The Dark Knight Rises a jeden by čekal, že Christian Bale se v klidu připravuje na návrat do Batmanova kostýmu a v další sebevražedné tělesné proměně… (více)

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama