Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přítulné psychedelické scifi, kterému sice chybí velký rozpočet, nebo divácká přístupnost, ale za to má pár opravdu zajímavých nápadů (ačkoli některé by zcela jistě fungovali víc na papíře, jak již zde bylo řečeno) a taky Ježíše, ehm, teda Jeremyho Sista (v Biblických příbězích je jeho Ježíš Božs..éé, skvělý). Vrněl jsem blahem při pozorování temnočisté atmosféry a pronikání mezi psychotické figurky obyvatel domu (krom toho je onen dům i vizuálně dosti zajímavý a s dobrým hudebnězvukovým podkresem), snad jen škoda, že v některých pasážích není děj více doslovný a tvůrci se nevyvarovali chyb, nebo některé děje více nedotáhly. Největší chyba však je, že jsem evidentně jeden z mála, kterým se to líbilo, takže existuje dost reálná šance, že se vám bude Virus 1.0 líbit asi jako plastická operace nosní přepážky bez narkózy, pomocí plastové vidličky s jedním ulomeným hrotem, Takže.... Proč sakra vůbec něco píšu? ♪♫ " Haleluja, to je lůza.. " ♪♫ ()

gusman 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nepochopil jenom dva filmy. Donnie Darko a tohle dílko. Hustá atmosféra jako přírodní čerstvé mléko, svět kostky smíchaný s matrixem a prostě naprosto originální styl filmu (produkce Rumunsko / Island hodně napovída:-). Absolutně jsem ten film nestihl a nejhorší je, že mám dojem, že pokud si to pustím podruhé, nic se nevysvětlí. I kvůli tomu hodnotím 4. hvězdičkami. ()

Reklama

Balu... 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí to, u čehož máte tendenci se na konci zeptat "Co to mělo znamenat..?" Zpočátku originální žlutý kamerový filtr mě po půlhodině začal rušit, roztěkanost a schíza hlavního hrdiny následovně štvát. Fascinoval mě přenos antiviru v procesoru, k tomu ještě značně archaického data výroby (0.36:25) =) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Já tě nemiluju." ,,Já tebe taky ne." ,,Poď dovnitř." A já miluju bizarní filmy. Hnědé filtry, tajemný činžovní dům plný zvuků a kamer, výborná hudba (Terry Huud) od melancholie až k industriálu s nádavkem skvělých Sigur Ros (Hun Jord), přeludy, sny, fetišistický klub, lehké s/m, počítače a viry. Během filmu se mi vybavovala celá řada snímků, nejvíce asi eXistenZ od D.Cronenberga, ale jako celek to bylo originální. Velmi potěšili - U.Kier, L.Henriksen, ale i J.Sisto zahrál svoji tragickou postavu velmi dobře. Deborah Kara Ungerová mi v určitých momentech připomínala elfku...Výborný film, skvělé zakončení, ale kdo dává přednost příběhu, bude nejspíš velmi zklamán. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, dívat se na to dalo, ale nemohu se zbavit dojmu, že výsledek mohl být mnohem lepší. Atmosféra je sice dobrá, ale má dost velké rezervy, příběh poněkud zmatený a podle mě i nelogický, včetně vyvrcholení, takže jsem se místy ztrácel. Celý film se odehrává na malém prostoru s omezeným počtem aktérů a opakujícími situacemi, které se sice postupně vyhrocují, ale pro tento typ filmů (za uvedených podmínek) není dostatečně poutavý. Moc mě toto dílko nevtáhlo a asi ne každý se na něj vydrží dívat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)
  • Deborah Kara Unger získala na festivalu fantasy filmů v Malaze cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama