Reklama

Reklama

Jagoda u supermarketu

  • Německo Jagoda im Supermarkt (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jagoda pracuje v jugo-americkém supermarketu, kde si vyhlíží vhodné nápadníky. Nesetkává se však s úspěchem. Má zde totiž silnou soupeřku, kolegyni Ljubicu. Jednoho dne přepadne supermarket bývalý člen speciálních vojenských jednotek se samopalem v ruce. Pro Jagodu se tak najednou nabízí ideální příležitost jak zabodovat.

Jagoda u supermarketu je první film v Kusturicově produkční společnosti Rasta International. Epizodní roli si v něm vystřihl i sám Kusturica. Hudbu k filmu obstarala jeho kapela No smoking orchestra a režie se ujal nadějný Dušan Milić, který byl oceněn za nejlepší debut na Cinequest San Jose Film Festival v roce 2004. (whitas)

(více)

Recenze (21)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Americký supermarket v Srbsku, film, který byl pro mne trochu zajímavý snad jen ironickými narážkami na demokracii a USA. Branka Katic je nepochybně velká herečka, ale ten film vcelku není ani komedie, ani akční, ani romantický. Co to je? Hektický srbský film. To mám, jako Čech (resp. Moravan), tak propastně odlišný vkus od jiného slovanského národa? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Geniální směs žánrů v jedněch kulisách supermarketu doplněná hravou hudbou své diváky buď zcela okouzlí, nebo urazí. Kusturica v roli svérázného generála se objeví sice jen na malou chvíli, přečísne si nepoddajné vlasy a pronese pár vět, ale jeho role perfektně vystihuje ducha celého filmu. Snoubí se v něm banální záležitosti s hravým černým humorem. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

.„Big Smile.V americkém supermarketu se musíte chovat po americku. Jestli někdo nechce, vždycky se najde někdo jiný, kdo chtít bude. Smile!“ Jagoda je pokladní v nově otevřeném obchodním domě Jugo-American v srbském městečku. Čeká na svého prince, posledního chlapíka Nebojsu jí vyfoukla kolegyně přímo před nosem a to rovnou z fronty u kasy. Naštvaná Jagoda proto na konci směny odmítne namarkovat jahody jedné babče. Což má za následek množství absurdních situací, protože tuhle nespravedlnost se rozhodne potrestat její vnuk Marko Kraljevic a to se samopalem v ruce. Terorista, který svoji dobrou vůli projevuje alespoň tím, že své zajatce propouští a to se slovy „Nechci vás už v tomhle supermarketu nikdy vidět“. Celému přepadení pochopitelně přihlíží rozrůstající se dav (že by veřejné mínění), který buď píská nebo jásá. Velmi ostrá satira plná neuvěřitelných a mnohdy i velmi vulgárních hlášek. A jelikož je (alespoň na CSFD) málo známá, neodpustím si ještě jednu výměnu názorů „Američané jsou tentokrát naši přátelé. Pitomče.“ – Možná tvoji přátelé, ale rozhodně ne moji!“ Schválně, jak reaguje dav? A dost :-). Už jenom drobnost Emir Kusturica si ve filmu i zahrál. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pracovať v supermarkete môže byť nebezpečné, môžu na vás zaútočiť ekologickým slzným plynom, ale nebojte sa navijači Crvenej zvezdy stoja za vami. :D Akcia hneď od začiatku, film ktorý nemárni váš čas a prinúti vás k smiechu, veď takú policajnú akciu len tak ľahko neuvidíte. Veľký úsmev, ale pozor, čokoládové vajíčko vás môže pomýliť, ak ste náhodou prišli pre čerstvé slepačie, taktiež ak ste sniper pozor na to, aby ste si nenakadil do nohavíc z toho, že konečne zameriate svoj cieľ. Nechápete, čo píšem, pozrite a pochopíte, Balkán je Balkán a keby vás to nebavilo, započúvajte sa aspoň do rytmu hudby a tak do toho "Demokrate"! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tohle je humor, který nejspíš více ocení diváci našeho bývalého komunistického bloku a zvláště ti starší, co to všechno zažili a rezonuje to s jejich vlastními zážitky. Jagoda u supermarketu vůbec není špatná komedie, ale na druhou stranu ve mně nevzbudila nějaké větší nadšení, sem tam jsem se nad některými vtipnými situacemi pousmála, ale hlasitý, srdečný smích se nedostavil. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu si zahrál i produkční filmu Emir Kusturica, ztvárnil roli vrchního velitele policie. (Marator)

Reklama

Reklama