Reklama

Reklama

Králové jsou vpředu

  • USA Kings Go Forth (více)

Obsahy(1)

Frank Sinatra a Tony Curtis bojují proti nacistům, o srdce jediné ženy a hlavně proti vlastním předsudkům. Ve filmové adaptaci románu Joe Davida Browna ztvárnili hlavní role Frank Sinatra a Tony Curtis. Sinatra se zde objevuje jako drsný poručík Loggins a Curtis jako arogantní kaprál Harris. Během druhé světové války slouží oba v jižní Francii a oba též usilují o nádhernou Moniku (Natalie Wood). Když zjišťují, že její otec byl černoch, podléhají svým vrozeným předsudkům. Logginsovi se skrytou nenávist daří překonat, jeho druhu ve zbrani však nikoliv. Harris se navíc se svým rasismem vůbec netají, a jako by tak přivolával svůj konec. Po válce Loggins, který v boji přišel o ruku, s Monikou odchází. Vyústění filmu je poměrně nejasné, možným důvodem je postoj tehdejších hollywoodských kritiků, pro něž bylo míšení ras stále ještě ožehavým tématem. Snímek si vysloužil značnou popularitu u nejširšího publika – snad jen s výjimkou některých válečných veteránů, kteří Franku Sinatrovi nemohli odpustit, že byl kvůli spornému zdravotnímu problému v době války ušetřen vojenské služby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejlepších a stoprocentně jedna z nejvážnějších rolí Franka Sinatry. Frank přitom hrál hned v několika válečných filmech. Námětem zajímavý film, u kterého si ten, kdo poznal v životě nešťastnou nebo marnou lásku, řekne: takhle to opravdu někdy je. Poručík Sam Loggins potká nádhernou dívku Monique (Natalie Wood), která žije jen se svojí matkou v přístavním francouzském městě, které právě opustila ustupující německá armáda. Ona ho však má ráda jen jako kamaráda a zamiluje se do playboye čety Britta Harrise (Tony Curtis). Vysokoškolsky vzdělaný krasavec však není zrovna příkladem charakterního muže, brzy se tak naplní Samovy časné obavy, když Britt vodí Monique za nos a vůbec neuvažuje o tom, že by si ji, jak před časem slíbil, hodlal vzít. Důvodem je dívčin původ, její otec byl totiž černoch a celá rodina z Ameriky odešla do rasově tolerantnější Francie. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tak na začátek, nechápu zdejší hodnocení ! Ačkoliv se může zdát, že film má zápletku v milostném trojúhelník, v kterém běhá určitá dávka rasistických předsudků, a není příliš o vojenské akci, je to hlavně o rozhovoru a sporu mezi Curtisem a Sinatrou. Sinatru mám velice rád, a nejvíce se mi líbila jejich průzkumná akce potom co Sinatra zjistil nekalé úmysly Curtise. Takže na to hodnocení se dívejte přes prsty a musíte si pustit tento nedoceněný filmový kousek ! ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník, vojenské uniformy, rasismus. Spousta nedostatečně rozvedených témat, výpravěných jen tak na okraj, kde nejvíce zaujme vztah dvou vojáků. Sinatra jako správný chlap, kterého chce za kamaráda každá svině. Wood krásná a zranitelná, ale taky pěkná potvora. A sympatie k postavě Curtise už snad ani nemůžete mít, ač předvedl nejživější výkon. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu zabudli dopisat, ze je to aj romanticky film a to skoro cely film, co ma dost nudilo. Zaciatok filmu bol troska komedialny, ked jedna babka nukala americkych vojakov nejakym vinom. Nikto nechcel, ale predsa sa jeden nasiel a dal si z ponuknuteho poharika. Plny pohar vypil a flasu si zobral zo sebou a jej len vratil prazdny pohar:) To bol teda drzy vojak. Vo filme nebola skoro ziadna vojenska akcia proti Nemcom, akurat Americania zautocili na jeden bunker, ktory zachvilu ovladli a stade pozorovali krajinu, kde sa vyskytuju nepriatelia. Dalsia akcia bola v jednom mestecku, skade nasmerovali americki vojaci bombardovanie na nemecke objekty. Par vybuchov a to bolo vsetko z akcie. Pri ustupu z mestecka sa aj nakoniec objavila drobna prestrelka medzi Nemcami a jednym Americanom. tu prvykrat poriadne ukazali Nemcov v utoku, ale ako som uz pisal vyssie aj toto bolo tiez kratke, co ma moc nepotesilo. Film sa viac sustredil na rozvijanie vztahov medzi dvoma muzmi, ktori mali zaujem o jednu zenu. Ta mala nakoniec zaujem o playboya, ale ten ju oklamal a na konci filmu uz jej postacil ten druhy chlap, ale uz bez ruky. Ta zenska sama nevedela co chce a koho vlastne chce. Sliepka francuzska,,he he. ()

Lion438 

všechny recenze uživatele

Tohle není drama pro obyčejného diváka. Film je plný paradoxů, které ocení jen ten, kdo je zná a kdo se zajímá o Franka Sinatru. Ten hraje Sama, který se vnitřně pere s rasismem a zamiluje se do dívky, která ho odmítá a má ho jen za přítele. Přitom Sinatra ve skutečnosti měl za nejlepšího přítele zpěváka černé pleti Sammyho Davise Jr a kdykoli by někdo měl jen sebemenší problém s barvou kůže jeho přítele, byl ochoten se za něj i poprat. A co se týče žen? Sinatra přece mohl mít každou, na kterou se jen podíval. Vždyť byl čtyřikrát ženatý. A krásná Natalie Wood by pobláznila jednoho muže. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama