Reklama

Reklama

Duel

  • Hongkong Jue zhan zi jin zhi dian (více)

Obsahy(1)

Yeh Cool-syn, majster šermiar z kráľovskej krvi, sa po dlhej neprítomnosti vracia do cisárovho paláca, aby vyzval samotárskeho majstra menom Snow na duel. V dňoch pred duelom sa v paláci dejú čudné veci, ktoré spozoruje najmä veliteľ stráže Dragon 9. Veliteľova priateľka Jade je prostitútka a medzi jeho priateľky od detstva patrí aj princezná Phoenix, ktorá je cisárovou sestrou. V paláci niekto spácha sériu vrážd a dôkazy smerujú k majstrovi Snow. Avšak Dragon 9 sa domnieva, že skutočného vinníka treba hľadať inde. Okamih rozhodujúceho súboja sa blíži. Dopátra sa Dragon 9 pravdy a podarí sa mu nastoliť spravodlivosť? (muti)

(více)

Recenze (8)

muti 

všechny recenze uživatele

prvy film kde som videl uplne jasne zavesne lana pocas utoku jedneho hrdinu (deviata minuta). dalsi dokaze vyletiet ako Neo ale hned v na to uz potrebuje klzacie "ikarove" kridla. why? po pol hodine sa dozvedame ze sa chysta duel. treba uznat ze power level Andyho Laua je zdrvujuci, po suboji nechava cajovnu doslova v troskach. obohrat hraca menom Dice Devil bolo tiez pozoruhodne a bod davam aj herecke Wei Zhao a za necakany zvrat pri poslednom suboji. skoda ze aj prva cas filmu nebola ako ta druha ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Dívám se na něj poměrně často a pořád mě tenhle snímek baví. Chvílemi "parodie" na Jamese Bonda (viz Drak 9 letící na začátku a Bondovská hudba jako letmý podkres), jinak komedie, ale i detektivka a bojový akčňák. Má prostě všechno, co má mít a ani o píď míň. Andy Lau je mimoto kladný záporák a ano, na konci jsem uronila slzu. Skvělá oddychovka, víc už netřeba dodávat. ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Režisér Wai Keung Lau si v Hong Kongu stihnul udělat jméno jako režisér vysokorozpočtových comicsových (anime) adaptací, které, krom toho že zaměstnaly stovky lidí v asijských výrobnách speciálních efektů, také proslavily Ekina Chenga jako nastupující idol mládeže. Bohužel tyto oslavované projekty (Storm Riders, Man called Hero) nejsou pro mě to pravé ořechové - možná nemám rád popové hvězdy mlátící kolem sebe zběsile mečem, možná nemám rád levné počítačové triky, kterým fušeřina v 3D Maxku teče z očních stínů, možná nemám rád slabé příběhy slepené množstvím zbytečných postav a samoúčelných dějových zvratů... Možná... Jisté je jedno - Duel je úplně jiný... Film si totiž vzal na starost Wong Jing, známý humorista a živitel čínské parodie. Wai Keung-Laua nechal za kamerou, aby zajistil stejný "look" jako u předchozích fantasy snímků. Slabé triky zůstaly, ale přibyl solidní příběh a tuny humoru. Snímek tak není jen nudnou uspávací báchorkou o superhrdinech, ale roztomilou detektivkou (z prostředí superhrdinů ;), která se při bližším ohledání ukáže být parodií na filmy s Jamesem Bondem, umístěnou do prostředí staré Číny. I když je Ekin Cheng veden jako hlavní postava a hraje hrdinu, který na poslední chvíli vždycky všechny zachrání, pravou hvězdou filmu je Nick Cheung v roli tajného agenta s označením "Drak 9" - jeho výkon absolutně zastíní všechny ostatní, jediný kdo s ním může soupeřit je Zhao Wei v roli tvrdohlavé princezny. Hvězdy (Ekin Cheng, Andy Lau) tentokrát zůstaly v pozadí a vyplatilo se to... I Duel trpí "dětskými nemocemi" předchozích Lauových projektů, ale reputaci vylepšuje dobrými hereckými výkony, solidním příběhem a příjemnou dávkou humoru. Tahle kombinace z něj činí snímek za kterým stojí za to se otočit, třeba jen na chvíli... 60% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se přidat k drtivé většině hodnocení nebo komentářům ohledně tohoto filmu, protože mně to přišlo jako hodně hloupý film, který má sice skvělé obsazení, ale nebýt občasných vtípků Dragona 9, tak by nebylo o co stát, protože souboje filmu jsou už na mě hodně přitažené za vlasy (i když ten rozjezd byl celkem ok), navíc je jich velmi málo. Ani moje oblíbená Zhao Wei tu teda vůbec nijak neblýskla, naopak mi přišla místy ne moc atraktivní. Pro mě hodně nepovedený film, který stojí maximálně za jedno shlédnutí a konec. Perfektně nadhodnocený film, za mě jen 40% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Krásne odschoolovo pojaté wuxia ktoré sa na nič nehrá a namiesto silného príbehu prináša kopec uleteného humoru a súboje plné lietajúcich hrdinov obvplývajúcich nadpozemskými schopnosťami. Slušné CGI efekty dávajú súbojom ten správny velkolepý look a o nić horšie niesu ani výkony hlavných predstaviteľov. Andymu Lau, Ekinovi Cheng a Nickovi Cheung to mácha naozaj skvelo a až na sterilného Ekina aj dobre hrajú. Sklamaný budú fanúškovia Normana Chu, ktorý sa objaví len v jedinej, ikeď paradnej scéne. V závere ustupuje komediálny prvok a nahrádza ho seriózne, ba až emotívne finále. Veľmi chytľavý snímok. (8.5/10) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama