Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná na konci občanské války v Ritchmondu ve Virginii roku 1865. Kde sledujeme osud poslední obrněné lodě Texas a její posádky v čele s kapitánem Masonem Tombsem http://cs.wikipedia.org/wiki/Americk%C3%A1_ob%C4%8Dansk%C3%A1_v%C3%A1lka Film je natočen podle stejnojmenného románu Cliva Cusslera :http://www.cusslermen.com/sahara.htm Eva Rojasová ( Penélope Cruz ) ze světové zdravotnické organizace se v Africe setká se zvláštní nemocí, která pochází z Mali. Tam se setká z Dirkem ( Matthew McConaughey ) a jejich společná cesta, na řece Niger, může začít. Ona hledá původ nákazy a on hledá bájnou loď Texas. Ve filmu je zmíněna i Petricola Pholadiformis http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Petricola_pholadiformis_2008-09-09.jpg ( Andělská křídla ) Velice povedená byla akční scéna, kdy se honí dvě lodě a po břehu jede vojenský džíp. Celá scéna pak končí trikem zvaným PANAMA. ČÁST DIALOGU : RUDY ( Rain Wilson ) - Vy jste byli v Panamě ? AL ( Steve Zahn ) - Ne, v Nikaragui. RUDY - Tak proč tomu říkáte Panama ? AL - Mysleli jsme si, že jsme v Panamě........ DIRK - Tenkrát nám to tak nevyšlo. SANDECKER ( William H. Macy ) - To byla sakra Panama, to ale byla sakra Panama !!!! Můžeme zde vidět i český samopal vzor 58 z pevnou pažbou : http://www.military.cz/czech/weapons/sa58/image007.png a projedeme se i automobilem Avions Voisin z roku 1936 http://www.cusslermen.com/images/4.jpg Hudbu dělal Clint Mansell a použil třeba písně z Orchstra Africa Djembé http://www.youtube.com/watch?v=WbVcLZRbGfA nebo Never Been Any Reason od Head East http://www.youtube.com/watch?v=dIRP4gydheQ a spoustu dalších. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Aůůůůůůů, zase se musím opakovat a přiřadit tenhle film k oblíbené pohádce juniorů (synátorů) od bří Čapků Jak pejsek s kočičkou vařili dort... Samé príma ingredience (hrdina -geroj, atraktivní téma a prostředí, vilná děva, bohatý padouch (v americké produkci jak jinak než minimálně dekadentní Francouz) a takový výsledek??? Bleeeeeeeeeeeeeee, tfuj tajksl... K těm ingrediencím: mám jednu připomínku... Penelope tady předvádí velmi mdlý výkon, škoda využít tuto herečku jen jako dekoraci.... 50% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, průměr, průměr. A rozhodně to není knižní předlohou, která je výborná. Nevím, zdálo se mi, že každý z herců hrál tak jen na půl páry. Přitom McConaughey se pro Dirka Pitta hodí - bohužel mu ale nepropůjčil nic jiného než svoje tělo (což mi jako heterosexuálovi nestačí, že). Penélope Cruz to samé, jen je mi sympatičtější, Steve Zahn lezl většinu času na nervy, pár (tuším, že fakt jen dva) dobrých fórů mu ale upřít nemůžu. Nejlépe ze všech na tom je William H. Macy v netypické šéfovské úloze. Co se týče akčních scén, ty byly zvládnuty poměrně dobře, filmu hodně pomáhá atmosféra pouště, afričtí záporáci také nejsou špatní... Jen ten scénář tu a tam zavání stupiditou. Tak na dva a půl hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepodařená a ODFLÁKNUTÁ dobrodružná story, která nemá čím překvapit, s logickými dírami si nikdo příliš hlavu neláme. A i kdybych se v tom nerýpal, nedalo by mi řady věcí si nevšimnout. Nejenže tvůrci nevyužili atraktivního prostředí ku prospěchu snímku, ale absolutně jim schází tempo, humor a uvěřitelnost akčních sekvencí se rovná bodu mrazu. Namísto svižné akce mají vyšší ambice a zcela zbytečně nabalují moderní elementy jako chudoba, ekologie, nemoci atp. Vybělený široký úsměv McConaugheyho si sám říká o jednu pěstí do břicha, mezi herci to nejiskří, dialogy skřípou.. V tomto případě velkorysý nebudu!! 30%!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas Dean Donnelly, John C. Richards, Joshua Oppenheimer, James V. Hart | Hudba: Clint Mansell | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Bristol Bay Productions, Baldwin Entertainment Group, Kanzaman | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržby: 119,269,486 $ || Určitým zábavným potenciálom Sahara určite disponuje, boli sekvencie, ktoré ma vyslovene bavili, hlavne tá s naháňačkou na motorových člnoch. Sem tam sa človek aj pousmeje, ale od veľkého projektu tohoto typu čaká človek predsa len o niečo viac. Nebyť McConaugheyho a Cruz tak je to totálne fiasko. Môže za to staromódnosť scenára i spracovania, podobných, ale lepších dobrodružstiev sme tu už mali niekoľko desiatok. 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Po akcii na vode "Panama", vchádza Rudi (Rainn Wilson) do blízkeho domu bosý (46:19), no následne v krátkom prestrihu pri rozhovore je vidieť, že má na nohe jednu šlapku. (Van_der_Ovec)
  • Cussler založil reálnou společnost N.U.M.A, která se podobně jako její románový předobraz věnuje vyhledávání vraků potopených lodí. (imro)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama