Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Až keď som uvidel prvé scény tohto filmu, došlo mi, že Dwayne Johnson je vlastne svalnatý wrestler The Rock. To som už začal tušiť do akej sračky sa rútim. Predtucha neklamala. "Kráčajúca skala" je silne podpriemerný akčný film s hlúpym, nezaujímavým námetom. Vraj podľa skutočných udalostí. Jedine tak v snoch tvorcov tohto braku. Johnsonov herecký prejav je jedno veľké trápenie. A ani tie akčné scény, bitky a prestrelky nestoja za nič. * ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No tak jestli se to opravdu událo podle toho, jak nám skutečnou událost odehrávající se kdesi v idylickém městečku představili v tomhle filmu, musím říct, že tak idylicky bych žít tedy nechtěla. Já si to nechci rozházet s rejžánkem, ale Dwayne mi trošilinku vadí. Nevím jestli je to jeho obličejem nebo jeho nabušenou postavou a nebo kombinací obou těchto faktorů. Na druhou stranu musím ale uznat, že se mi líbil v té tělesně zbližovací scéně se sympatičnou Ashley na policejní služebně. Hrála jim u toho fakt dost dobrá písnička. Celkově příběh ne zcela originální byť tedy inspirovaný skutečností mě nijak zvlášť nepohltil - za tři. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem dokonce i o pěti hvězdičkách, ale bohužel ta délka filmu je strašná. Až mě to samotného překvapilo. Nějakých 67 minut je hrozně málo. Zakoukáte se totiž a najednou už běží závěrečné titulky. A to jsem si vždycky stěžoval, že režiséři zbytečně natahují filmy např. na 120 min. a tím pádem mě uspávají. Tady je to pravý opak. Jinak abych jen nekritizoval délku filmu, tak musím pochválit hlavního hrdinu Dwayna Johnsona. Zvládl to bravůrně a ta kráčející skála z něj přímo trčí. Je to pro mě překvapení mezi akčními filmy, moc jsem od toho nečekal a i když to už bylo párkrát reprízováno v TV, tak jsem to viděl až nyní na DVD a nelituji koupě. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Téhle nezáživné napodobenině Ramba 1 (tedy prvních deset minut) nedám víc, ani kdyby Dwaynea Johnsona shodili ze skály svázaného do kozelce a předtím ho ještě umlátili tou dřevěnou pálkou. Stupidita největšího rázu. Herecky šutr, dějově sračka, co je víc? Skála. Jestli tenhle chlápek má nahradit Arnolda, tak potěž pámbu. I když má třeba mohutný svaly, tak není ani zpola tak vypracovanej, nemá ani zpola tak opičácky sympatickej ksicht a jeho charisma je oproti Arnieho doslova na nule. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut dlouhý celovečerák jsem teda ještě neviděl. Walking Tall se nikde nezdržuje a po krátké seznamovačce a prvních neshodách se jde rovnou k věci. Tvrdou silou. The Rock jakožto prototyp akčního hrdiny vs. parta zmetků. Dobrá akce, dobré triky, dobrej film. Jen ten "based on a true story" titulek mi tam moc nepasoval. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)
  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama