Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem režisér a když budu chtít třicet klokanů, co studovali na Harvardu, ty je prostě někde seženeš." Natáčet film je prostě fuška a rozmary producenta, režiséra i hereček byly velmi zábavné. Horší to bylo s mrtvolou, jejíž smrt nikoho příliš nevzrušila a najít toho nejnepravděpodobnějšího vraha nebylo nijak zvlášť těžké. Mě to tedy celkem bavilo, ale nemám v lásce bystré důchodkyně, které určují detektivům kriminalistické verze a směr jejich vyšetřování. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost zajímavá verze jednoho z nejlepších případů slečny Marplové. Má výborný a hlavně napínavý příběh, který Agatha opět skvěle promyslela. Musím ale říct, ře nová verze s Julii Mckenzie se mi líbí ještě o něco víc. Film je velmi zajímavě zpracován. Tvůrci příběh pojali hodně jako drama o nešťastné ženě a také jako příjemnou komedii. Čím víc se to ale blíží ke konci, tím se stává působivější i dost dobrá atmosféra. Angela Lansbury se do role zvídavé stařenky hodí naprosto skvěle. Ale na druhou stranu jsem rád, že natočila jen tenhle film, protože nejlepší představitelkou rozhodně není. Ale v roli byla celou dobu sympatická. Ostatní slavní a hvězdní herci byli výborní, Elizabeth Taylor svou roli opět mistrovsky zahrála, jako vždy. Skvěle jí sekundovala Kim Novak. Jen mi opět vadila Geraldine Chaplin a byl jsem fakt hrozně rád, že jí potom oddělali. Jinak ve filmu najdeme i pár roztomilých scén a výborných vtipů. A finále je pořádně napínavé. Já jsem spokojen, ale mohlo to být lepší. 85%. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ach ta Marplová, to je fakt číslo! Tento film mě utvrdil v mé teorii, kde Angela Lansbury hledala inspiraci pro roli Jessici Fletcherové... Nicméně - takováto Marplovka je zaručeně jedna z nejlepších. Ostatní mi příjdou moc fádní, nudné, apatické, jiné zase infantilní, a další zase přehnaně aktivní. Detektivek od Agathy Christie jsem přečetl mraky, postava Marplové je mi jednou z těch méně sympatických, ale když už bych ji měl mít, tak přesně v takovémto balení. Že tvůrci přestali Angelu obsazovat do dalších filmů, jelikož se jim zdála tehdy málo stará (viz. Encyklopedie Agathy Christie), mi příjde poněkud hloupé. Co se dalšího týká - úpravy originálu malé a dobré, režie v příjemném duchu své doby a Elizabeth Taylor jako tradičně brilantní. Co si více přát? ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Musím přimhouřit obě oči abych dal alespoň průměrné hodnocení, moc to neubíhá a zápletka se odhaluje velmi pomalu. Zajímavé je, že herecké obsazení vedlejších rolí (Hudson, Taylor, Curtis, Novak) by producenti v 60. letech snad ani nezaplatili a teď se tito herci sešli v britském filmu, kde hrají až sekundární role. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama