Reklama

Reklama

Geomant

(festivalový název)
  • Japonsko Onmjódži (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mysteriózní příběh o pomstě i síle lidského odhodlání vzdorovat zlu nás zavádí na japonský císařský dvůr v 10. století. Svět živých a mrtvých, lidí a duchů byl v této době tak úzce propojený, že se z jinjangových mistrů, kteří jako jedni z mála dokázali působení duchů ovlivnit, stali klíčoví hybatelé politického i společenského dění. Na cenách Japonské filmové akademie triumfoval Geomant hned v deseti kategoriích. (Eiga-sai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

depony 

všechny recenze uživatele

Netuším, co přesně je na tomto snímku hororové ... Japonský snímek o nejznámějším [nikoliv pro nás] kouzelníkovi shintoismu Abe no Seimei a jeho kouscích, které v dobách císařského Japonska prováděl. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hezký film, působivá hudba, místo Abe no Senmeie jsem viděla Poirota. Zajímavý námět, přece jen Abe no Senmei byl zajímavou osobností na císařském dvoře. Přetažená stopáž, ale s tím má, jak jsem si všimla, pan režisér problémy pořád. Na konci "obřadný tanec" Nomury Mansaie byl velmi zdařilý, nemohla jsem z něj spustit oči. Ale jinak prostě jen hezký film s šíleně úžasným smíchem Sanady. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

K Onmyojiovi som sa dostal skrze Shigeru Umebayashiho a jeho hudbu( mimochodom najlepšia vec na celom filme - odporúčam vypočuť). Film ako taký ma nezaujal. Vtipné je, že režisér Takita má na svojom konte slušnú samurajskú drámu aj dramatický film ocenený oscarom. Preto mi vychádza, že spôsob akým je film natočený je účelový. Šintoizmus je v Japonsku varený, pečený. Všetci tí bohovia a démoni a drobrácky majstri majú v tomto svete svoje pevné miesto. Ale film nám nedovolí nazrieť pod povrch mýtov a legiend. Sledujeme príbeh akéhosi majstra šamana, ktorý je smiešne oblečený a pre ktorého nič nepredstavuje hrozbu. A tým, že sa film hneď na začiatku zbavil prvku napätia, si podľa môjho názoru trocha podkopol nohy. Sledovať osudy hrdinov o ktorých vieme, že sa im nič nestane je totiž nuda. Hlavne ak trvá dve hodiny. Plus je to celé televízne, bez nejakej skutočne peknej scény, alebo myšlienky. Jediné čo stojí za zmienku je naozaj hudba a kostými. Ak už chcete podobne ladený film odporúčam Kobajašiho Kwaidan. Zážitok je diametrálne odlišný. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Úroveň triků v Onmyoji se dá srovnat s více než o deset let staršími hongkongskými fantasy taškařicemi A Chinese Ghost Story a dalšími, a film má i podobný feeling bez užití pitvořivého humoru, což mě na něm hodně bavilo. Plusem budiž také několik známých a dobře hrajících tváří v čele se Sanadou a Itoem. Avšak finále je dlouhé a natahované až hrůza a film tím trpí. 6-7/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Kouzla, duchové, démoni, nějaká ta romantika, akce, zdařilá hudba, poněkud přetažený závěr, ale stále dohromady solidně fungující dílo jež jsem dokázal sledovat celkem se zájmem. 73% ()

Galerie (9)

Související novinky

EIGASAI 2015

EIGASAI 2015

10.03.2015

Pražská část festivalu Japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2015 začíná již ve čtvrtek 12.3. a poběží do 18.3. v kině Lucerna. Hlavním hostem bude oscarový režisér Takita Yōjirō. Zatímco plzeňský… (více)

Reklama

Reklama