Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

themic 

všechny recenze uživatele

Docela naučný TV film i shlédnutelný..:) Sice to není jako Gladiátor, ale to se přece ani od tohoto snímku nemůže čekat!.. Přesto je to dosti dobré, né úplně vymakané, ale jako film o historii jednoho z nejznámějších gladiátorů starověkkého říma... V hlavní roly bych si dokázal představit někoho jiného, přesto nesklamalo..! Průměr3* ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa nejedná o veľkofilm v ktorom sa otočilo veľa prachov, ide o dosť kvalitný snímok. Zaujímavé obsadenie na čele s charizmatickým Juhoslovanom Goranom Visnjčom sa v celku podarilo. Osobne mám rád historické snímky, aj keď nemajú obrovský rozpočet, ale kvalitne natočené. Tento film som videl viackrát a vždy sa poteším keď si ho môžem pozrieť znovu. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Spartakus nemá rozpočet ako Gladiátor, nemá hercov ako Gladiátor, nemá výpravu ako Gladiátor a nemá režiséra ako Gladiátor. Ale má myšlienku, má nádherné zobrazenie počiatku mocenských bojov o charakter Rímskeho štátu, má dosť dobré a prehľadné bojové scény, z ktorých vidno i spôsob a taktiku boja vtedajších rímskych légií a má histórii celkom verný scenár. ...a preto sa mi páči viac ako Gladiátor. 8/10 ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Díly soui podle mě zcela nevyrovnané. U prvního jsem se bavil a u druhého sem se nudil. Hlavní hrdina je jako model z nějaké modní přehlídky, ale hraje celkem obstojně. krví se na Spartakovi šetřilo, což je škoda, protože při takovýhle řežích by si lidi aspoň kapku zasloužili. Nemluvě o tom, že krev netekla skoro ani z bodné rány mečem do ukřižovaného otroka... Dávám spíš slabší 3.. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic moc. Spartakus (bojovník, válečník, gladiátor = v té době statní a silní chlapíci) zde působí jako slaďouš hrající tak velkého klaďase bez výraznějšího svalstva, až se to začne protivit. Spartaka si prostě predstavuju jinak. Bylo to romantické (tradiční zápletka) a celkově průměrné. Viděl bych to na 2,5/5 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Keď Marcus Crassus (Angus Macfadyen) a Pompeius Magnus (George Calil) sú vyhlásení za spolukonzulov Rímskeho impéria, lenže Rím bol v tom čase ešte republikou a o impériu sa hovorilo až od čias Augusta po jeho vyhlásení za cisára. Crassus a Pompeius boli zvaní konzuli republiky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama