Reklama

Reklama

Bludička

(festivalový název)
  • Portugalsko Fogo-Fátuo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 2069 a portugalskému království hrozí, že brzy přijde o svého panovníka. Jeho Veličenstvo Alfredo leží na smrtelné posteli a kolem něj pobíhá královský vnouček zahloubaný do drobného modelu hasičského auta. Zesláblý Alfredo se proto nechává ukolébat pestrými vzpomínkami z mladí a bezbřehou fantazií. Vzpomíná na dobu, kdy se ještě jako mladý princ rozhodl opustit honosné rodinné sídlo, plné přepychového koloniálního dědictví, a vstoupil do skutečného světa. Na dobu, kdy sledoval masivní požáry portugalských lesů a přemožen enviromentálním žalem se odhodlal vzít otěže do svých rukou – a stal se dobrovolným hasičem. A na dobu, kdy ve sboru nenalezl jen volnost a zadostiučinění, ale i smyslný tanec, zpěv, lásku a žhavou přitažlivost. (Mezipatra)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Děj mezi mladým Alfredem a hasičem přináší trochu romantiky, ale jinak je to blábol hrající si na umění. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Totální dekonstrukce děje, který je na hranici s "uměleckým" softpornem,když ho tmavý hasič masturbuje. Film nevedoucí odnikud nikam. ()

Reklama

Azurose odpad!

všechny recenze uživatele

Nazývat tento film muzikálem chce mnoho odvahy. Za celou dobu hlavní postava jednou zpívá v lese bez hudby a poté tancuje na hudbu bez slov v hasičské zbrojnici. Obsadit hasiče netanečníky, kteří pak mají hrát a tancovat na hudbu, způsobuje pekelnou podívanou - snad nejhorší taneční vystoupení v historii kinematografie. Celý film je plytký, v podstatě se nijak kromě vztahu mezi hasiči neposouvá. Flashforward či flashback do budoucnosti s celým filmem vůbec nesouvisí, jedná se o jakési zpestření snímku, které nefunguje a nemá dramaturgický smysl. Režisér filmu João Pedro Rodrigues by spíš měl uvažovat opět o dráze pomocného režiséra... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní postava při proslovu u stolu s rodinou cituje slova Grety Thunberg, která pronesla na summitu v New Yorku v roce 2019. (Azurose)

Reklama

Reklama