Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn žánrovka s cool Denzelom, len sa asi členovia Ndrangety dosť naserú, že tú pôsobia ako úplní amatéri, ktorých vyřídí jeden 70-ročný dôchodca. A nesadla mi tu ani Dakota Fanning, fakt vyzerala ako kancelárska myš, nie ako bystrá vyšetrovateľka. Ale atmosféra talianskeho mestečka úplne úžasná, verím tomu, že sa teraz pohrnú do Talianska davy Američanov, a nielen ich. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Po tragické dvojce, přichází ve všem lepší, Poslední kapitola. Nekompromisní Robert, tentokrát zachraňuje krásné Italské městečko, od místní mafie. Skvělá úvodní,  brutální scéna ve vinici, spousta krvavých killů, perfektní výběr kladných i záporných postav a i když to bylo místy pomalejší, tak díky prostředí a atmosféře, to vůbec nevadilo a uteklo mi to strašně rychle. Skvělý film, silné čtyry hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„RÁD STRKÁŠ NOS DO CIZÍCH VĚCÍ?“… „SNAŽÍM SE KROTIT, ALE NEULEHČUJEŠ MNĚ TO… “  Žil, byl jeden spratek, co se považoval za mafiána, kterýmu bude patřit svět (možná jen Itálie, ale to je jedno). Jenže si nevšiml, že se vedle, v maličkým městečku, usadil důchodce Robert McCall… Hele, tohle ani nemusí bejt o „Equalizerovi“. Tohle je děj pro všechny akční hrdiny. Jenže Denzel má v sobě takovou tu uvěřitelnost. Důchodcovskou, lidskou i nasranou, páč to není žádnej sluníčkář. Ten příběh je jednoduchej - sázka na krutopřísný padouchy. Ale se stejnou jednoduchostí Fugua předvádí, jak Robert příběh vyřeší. Prostě v jednoduchosti je síla! K tomu dobrej soundtrack a Dakota Fanning… Pohodová zábava!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Oficiálně se jedná o uzavření trilogie. Fugua však nevyloučil případné pokračování za předpokladu, že by souhlasil Washington. 2.) Stejně tak je ve hře prequel k postavě Roberta McCalla. Mohla by se prý využít „omlazovací“ technologie, nebo by hlavní roli dostal třeba Michal B. Jordan nebo John David Washington. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je opet presvedcivy tichy zabijak. Tempo je pomale ospale, stopy falesne. Resiseru Fuquovi jdou opet nejlepe sceny, kde hrdina likviduje soupere vsemi prostrediy, nekdy docela brutalnimi. Ale vynalezavosti v Johnu Wickovi se nepriblizuje. Natocil treba remake Sedm statecnych s politicky korektnim zastoupenim vsech ras u sedmi ochrancu mestecka, ktery trochu pripomina  tento pribeh. Pred pulhodinovym zabavne beckovym finale , kdy se dozvite absurdni pointu, proc je McCail v Italii,  je dramaticka nuda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dementizér Washington a režisér Fuckua do třetice a kupodivu se z toho vyklubal nejlepší díl týhle trilogie u který jsem jedničku odzýval a dvojku proklel. Trojka má konečně relativně normálně natočený akční scény a akce je navíc i příjemně brutální. Navíc porovnám li to opět s hnusnými a umělými digi Expendables tak tady dostaneme aspoň reálnou akci v reálném prostředí. Nic z čeho bych si sedl na prdel, ale dalo se to.60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama