Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V přímořském italském městečku zalitým sluncem žijí samí hodní lidé, kteří si pomáhají a společně prožívají všechny ty smutky a radosti. Ale mafie nikdy nespí a tak místní idylu narušuje soustavným terorem. Ke smůle všech gangsterů se tu zasekne Robert McCall a ten jak známo nespravedlnost nesnáší. Upřímně řečeno z předešlých dvou Equalizerů si pamatuju jen to, že v nich hrál Denzel a nemyslím si, že v tomto případě to bude za pár týdnů jinak. Ale to mi nebránilo se bavit. Pokud dojde na rubání záporáků, má film rozhodně co nabídnout a Denzel se v brutální likvidací cítí jako ryba ve vodě. A Tentokrát vyšla i ta omáčka okolo, což u podobných filmů bývá častý problém. Sice nevím proč, ale bavily mě procházky po městě, nakupování na trzích či posedávání v kavárnách. Asi začínám stárnout. Nebo blbnout. K hercům ve vedlejších rolích také nemám námitek, přičemž za úsměvem Gaiy Scodellaro šel bych světa kraj. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Denzel o dva roky mladší, klidně by mohl dělat nového Bonda. Pomocí hodinek a hole totiž dokáže vymlátit celou Sicílii, přičemž jeho jedinou slabostí je chůze do schodů. Trilogie si udržela vysokou úroveň, za co jsem ale rád především, že alespoň někdo si odpustil největší bullshit dnešní doby, a sice dělení posledního dílu na dvě části. Snad teda za pár let nebudu za vola... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Je treba uznať, že Denzel Washington je kľúčovým dôvodom prečo táto filmová séria funguje. Má dobrú charizmu a kedykoľvek sa tu pustí do akcie, je radosť ho sledovať ako vytrestá všetkých zloduchov, ktorí mu prídu pod ruku. A inak tomu nie je ani tu. "Equalizer 3" začína výrazne akčne, následne sa upokojí a sledujeme muža, ktorý sa potrebuje dať fyzicky opäť dokopy a nájde istým spôsobom aj miesto, kde môže konečne žiť v pokoji a mieri, no následne sa bude treba vysporiadať s nepríjemnými miestnymi mafiánmi, ktorí majú pocit, že si môžu dovoliť čokoľvek. Myslím si, že scénka, ako sa Robert stretne s Marcom a dialógy, ktoré budú spolu viesť patrí medzi moje osobné highlighty. Vidieť postavu, ktorá si myslí, že všetko dokáže a má neskonale silné ego spadnúť na hubu stojí vždy za to. A tu ešte o to viac. No a v závere ešte nesmie chýbať parádna stealth akcia, ktorá je skutočne fantasticky nasnímaná a dáva tomuto filmu skutočne skvelú bodku. Myslím, že z celej trilógie táto časť je moja najobľúbenejšia. Denzel je tu oveľa zraniteľnejší a najmä ten pokoj, ktorý tu objaví je skutočne príjemnou a vítanou zmenou. Je mi síce jasné, že to trvať nemohlo dlho, ale tá zmena atmosféry oproti prvým dvom filmom je pre mňa veľmi vítaná. Za pozornosť určite stojí a vnímam ako najlepšiu časť z trilógie. Hodnotenie: A ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Denzel už pár let vypadá jako podsaditý taťka, ale pořád z něj jde setsakra strach, jak dokazuje začátek filmu. Obecně tuto sérii nevyhledávám, viděl jsem všechny díly jednou a nejvíce mám asi překvapivě dvojku. Trojka se výše nedostane, je taková překvapivě komorní a pomalé tempo mi v tomto případě nesedlo, místy až celkem nudilo. Když však dojde na akci, je Antoine Fuqua stále suvérenní a mě teď jenom zajímá, jestli se Washington nechá překecat i počtvrté a zavaří tak českému distributorovi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Uzavření životní poutě Roberta McCalla vyšlo na jedničku! Trochu jsem se před projekcí obával, aby film nespadl do vod žánrového stereotypu, tímhle totiž podle mě mírně trpěl již druhý díl, ale Fuqua to vymyslel chytře. Zasadit epilog této ságy do malebného městečka Altamonte na krásné Sicílii, to byl panečku mistrovský tah. Fakticky jsem si kamerové záběry kroužící nad těmito krajinami vychutnával plnými doušky (docela velká změna oproti okoukané Americe, že?). A když k tomu připočtu i na žánrové poměry propracovaný příběh, tak vlastně nevím, co bych reálně snímku mohl vytknout. Italská mafie nebojící se brutality totiž fakt překvapila, rozhodně jsem neočekával, s jakou naturalistickou podívanou se na mě Fuqua vytasí. Akčních sekvencí je sice docela málo, o to ale lépe funguje jejich údernost (opět v doprovodu skvělého soundtracku). Zejména úvod na vinici (který je mj. naprosto brilantně natočený) ukáže, jakým nekompromisním směrem se film vydá. Jinak kromě samotného Washingtona, který si roli stoického vysloužilého agenta CIA opět užívá do třetice naplno, potěšila i přítomnost Dakoty Fanning (již dlouhých 19 let uplynulo od Muže v ohni). Jo, tohle se fakt povedlo. Za mě dávám silných 8/10 Viděno v rámci předpremiérové projekce v Cinestar Černý Most. P.S. Jednička nepřekonaná kvůli záporákovi. Csokas je totiž jen jeden :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama