Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Zabijácké klany vychází z populárního šermířského románu – pestré a komplikované ságy (jejíž čínský název byl poeticky přeložen jako Meteor, motýl a meč) plné konspirací, lstí a šermířských soubojů, která se jistě zalíbí i divákům zatím nepříliš obeznámeným s kung-fu filmy. Obsazení předních mistrů a mistryň meče z hongkongského studia Shaw Brothers řídí suverénně Yuen Cheung-yan, bratr Yuen Woo-pinga, který se podílel na choreografii bojových umění ve filmech jako Matrix či Tygr a drak (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Výsledkem je velkolepá akční show a výjimečné drama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to líbilo. Všechny ty zrady, intriky a vraždy, příběh byl famózní. Ale asi by to nedosáhlo *****, kdybych se na to nekoukal s českým dabingem, který byl úplně příšerný. Jak může matka ve staré číně říct svým dětem: "Děti, tady máte limonádu." Co to je? Říkal jsem si, že ten film na těch pět * možná v originále bude, nechtěl jsem tomu křivdit. A závěr, který se mi také hodně líbil rozhodl. Ale fakt nekoukejte na to v češtině. Věty jako: "Pojďte sem, budete zabiti!" vám to akorát tak zkazí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po dramatické stránce velmi vyjímečný snímek. Silný příběh plný intrik, lstí a zrad nenechá na pochybách a dokáže upoutat divákovu pozornost. Děj se nestále vyvíjí a kupodivu se ani nedá předem odhadnout, jak které dějství bude následně pokračovat. Akční scény jsou skvělou prezentací boje. Choreografie je vypracována s absolutním respektem. Není jich sice zase až tolik, aby fanoušek bojových umění měkl blahem, ale když se objeví, je zkrátka na co se dívat. Na druhou stranu se ale zase o lecjaké pecce tvrdit nedá. Určitá krkolomnost scén a občasná jejich natahovanost brzdí rytmus vyprávění, což vyvolává dojem zamrznutí děje na jednom bodě. Kombinace studiových a exteriérových scén trochu přidává, ale celkově zase nic moc. Takže tu máme snímek z produkce HK, který se od mnohých s jistou dávkou přímočarosti od ostatních odlišuje jak skvělým dějem, tak i souboji, které tu jsou jen v rámci nutnosti. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála HK filmů, který má přes výbornou choreografickou stránku i příběh obohacený o intriky, zdary a vraždy, což je opravdu příjemné zpestření, oproti statickým studiovkám s identicky nalajnovanou předlohou bez příběhu, kde se hlavní důraz kladl pouze na kung-fu a hloupé grimasy. 75 % ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

silně stylizovaná studiovka shaw bros řízlá samurajskou poetikou i stylem boje a umírání, přímočaře rafinovaný děj, kde každý několikanásobně zradí každého a sám přitom visí v síti zrady stejně, jako jeden z hrdinů visí zachycený v provazech nad bojovou scenérií... spletitou mozaiku úkladných vražd i obětavých sebevražd, přepadení a soubojů, ze kterých asi nejvíce vyčnívají ty s Han Tangem, protkávají motivy nešťastné i prodejné lásky - ve filmu se až do úplného konce objevují stále nové postavy i s celou svou osobní historí, takže orientace v příběhu je spíše intuitivní než logická, ale v tomto případě atmosféra vládne příběhu a ne naopak:-)... jeden z mnoha inspiračních zdrojů Tygra a draka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre našinca typicky neprehľadný dej, ťažko vysvetliteľné počínanie a nejasné vzťahy medzi jednotlivými postavami sú plne kompenzované kvalitnými bojovými scénami. V čase nakrúcania 45-ročný Feng Ku tu stvárňuje bielovlasého starca, ktorý je vodcom významného klanu a majstrom wushu, ohurujúcim svojou výborne vypracovanou postavou - podobní mrštní kvázi dedkovia sú však v hongkongských kung-fu snímkach pomerne častým úkazom, čo je však pre tento typ filmu trochu nezvyklé je dávka nahoty, ktorou oplýva... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama