Reklama

Reklama

Zbloudilí

Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1940, zuří druhá světová válka a Francie je pod atakem Němců. Odile, mladá vdova, podlehne všeobecné panice a se svými dětmi, třináctiletým Philippem a sedmiletou Cathy, prchá z Paříže směrem na jih. Cestou je však zastihne nálet a jejich auto je zasaženo. Nezbývá jim nic jiného, než utíkat po svých. Připojuje se k nim tajemný mladík, sedmnáctiletý Yvan. Po několikadenním putování narazí na opuštěný dům, ve kterém naleznou dočasné útočiště. Postupem času se mezi nimi začnou vytvářet pouta, Philipp Yvana bezmezně obdivuje jako staršího bratra, Yvana zase nesmírně přitahuje Odile... (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Heroine 

všechny recenze uživatele

No upřímně, moc se mi to nelíbilo. Je to přeci jen málo působivé, na to jak je to pomalé. Více méně se tam nestane nic, nebo alespoň nic, co člověk už od začátku nečekal. Béartová mi připadá strašně ošklivá, což taky docela film kazí. Jinak mi to připadá trochu plný klišé, nic se tam nedořeší, a všichni se tam chovají trošku jako blázni. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Ačkoli André Téchiné natočil drama z druhé světové války, jde v podstatě o komorní příběh matky s dvěma dětmi a tajemného mladíka. Režisér vhodně zvolil dva hlavní představitele, na kterých film stojí, francouzský supertalent Gaspard Ulliel a jedna z nejuznávanějších hereček, Emanuelle Béart, která opět kývla na spolupráci s André Téchiném. Výsledkem je rozhodně ne zbytečně strávených devadesát minut. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bachacha, Spoiler ~ Výborné. Jediným mínusem mi budiž skutečnost, že bych snesl klidně i 30 minut děje navíc, kdy by se např. hlouběji rozvíjel vztah Yvana s Odile a dětmi, aby konec měl větší... sílu. Takhle mi přišel příliš rychlý a tak poněkud "mělký". ~~~ Ztratili jste se? Důvěřujte německým vojákům. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Téchiné. Je to velmi čistě odvyprávěný komorní baladický příběh à la Adelheid. Váhám nad pěti hvězdami - u Techiného už poněkolikáté (Děti noci!). Je to křehké umění. Francouzsky mistrné, snad od podstaty trochu vybledlé, ale velmi poctivé, cudné. Film má krásnou hudbu i herce. Je zvláštně krátký. Kam se kdo schováme? PS: je to po Nelíbám už druhý titul, v němž Téchiné nechává Emmanuelle Béart pomočit se na veřejnosti. Nepřijde mi to jako vtípek (- tak jsem vnímal třeba štěkající Deneuve v prvních pěti minutách Dancer in the Dark -) spíš je to nějaký režisérův fetiš anebo nějaký psychoterapeutický prvek pro krásnou, zakomplexovanou, plastikovou Emmanuelle. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tento film byl natočen podle románu Gillesa Perraulta "Le Garçon aux Yeux Gris". (claudel)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama