Reklama

Reklama

Časy se mění

  • Francie Les Temps qui changent (více)
Trailer

Obsahy(1)

Antoine úspěšně podniká ve stavebnictví a v marockém Tangeru dohlíží na stavbu komplexu v bezcelní zóně. Hlasatelka Cecile je vdaná za mladšího muže a má s ním dítě. Kdysi byli milenci a Antoine na svou lásku stále nemůže zapomenout. Jejich setkání po třiceti letech je katalyzátorem řady událostí. Na jejich konci stojí zjištění, že celý svět, kultury, města, lidé a jejich vztahy podléhají neustálému pohybu a změnám. Všechno se mění rychleji, než jsou si postavy ochotny připustit. Jednoduchý příběh se složitým pozadím staví na hereckých výkonech Gérarda Depardieuho a Catherine Deneuveové. Techiné svedl tuto dvojici hereckých hvězd dohromady před kamerou již posedmé. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Deneuve opět v roli ženy žijící mimo Francii. Jen vyměnila Indočínu za Maroko. A hlavně se Deneuve propracovala k tomu, že nestačí před kamerou pootáčet vnadami, že je potřeba i hrát. A s přibývajícími léty jí to jde stále lépe a lépe. V tomhle komorním dramatu o stárnoucí ženě, která touží po lásce a porozumění, dokonce svou prací převálcovala Depardieuho. Film sám si nezaslouží pět hvězdiček, je spíše na čtyři, ale místní obdivovatelé IronManů a Godzill byli poněkud zaskočeni absencí počítačových efektů, mečů tryskajících lávu a metajících kotrmelce, takže se pokusím snímku alespoň jeho mírným nadhodnocením poopravit reputaci. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že označovat tento film za "romantický" je poněkud mylné. Vztah mezi Gérardem a Catherine totiž nebyl ztvárněn ani krapet romanticky či pln hlubokých citů. Spíše byl pojat velmi chladně, jakoby drsně, navíc postava Catherine mi vůbec nebyla sympatická. A tento vztah zde také ani není příliš v popředí. Zároveň s ním se rozvíjí linie s jednovaječnými dvojčaty a synem Samim a jeho orientací. Malik Zidi je fešný hoch a jeho příběh pro mě začal být postupem času mnohem zajímavější a přitažlivější než oné ústřední dvojice. Již v úvodu, kde sedí v autě a vymění si pohledy s mladíkem sedícím v jiném autě, jsem si říkala "Že by...?":) Škoda, že celý film je rozkouskován a jednotlivé příběhy, navzájem se prolínající, nedostanou větší prostor, aby ve výsledku vytvořily nějaký uzavřený a dotvořený komplet:) Zvláště v případě Malika Zidiho bych byla velmi potěšena:) ()

Reklama

1frida2 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, že děj tak pomalu plynul, občas přišla střela a pak zase lehká plavba po klidném toku. Že Cecile netouží po citu? Ale ano a jak! Jen procitání k němu je jaksi jiné. Ne výbušné, dramatické, vášnivé. Bavilo mě to postupné rozkrývání. Tak nějak samo sebou zanikal vztah s manželem, urychlený právě setkáním s Antoinem, smíření se s cestou, kterou si vybral její syn, protože to byl jeho život. To všechno vedlo Cecile k tomu,aby začla žít ten svůj vlastní. Tak nějak jsem jí fandila a všechno ji to věřila. Do puntíku. A tak to má být! ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jist, šlo-li o romantiku o dysfunkční rodině, nebo o dysfunkční drama s náznaky několika komplexnějších témat. Narážky na kulturní a společenské rozdíly, kriminalitu a problémy s imigranty více méně slouží ke stručnému vykreslení neutěšeného okolí Tangier a do děje nijak zásadně nezasahují, což je nejspíš dobře, protože už tak se mi zdálo, že se těch příběhů Téchiné snaží ukočírovat víc než je na jedno romantické drámo zdrávo. Havní problém je ovšem v ústřední dvojici Deneuve, Depardieu. Nehrají špatně a motiv lásky -za časů cholery- má jistě potenciál, ale kvůli mdlému zpracování zde ve srovnání se zbylými osudy jejich příběhová línie vyznívá trochu do prázdna. Do pozadí navíc vytlačuje mnohem zajímavější postavy, doktor trpící spoustou času na plavání a skleničku, syn který je na půl žena na půl muž, na půl francouz na půl marokánec a v neposlední řadě komplikovaný vztah dvou sester. Nicméně jak už jsem řekl, pár pozitiv, jako obsazení a pikantní prostředí severního Maroka, by se vypíchnout určitě dalo. Plus jedna scéná ve které Depardieu sleduje celkem nabité video vúdú praktik :) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá nuda, kde vám je jedno jak to skončí. Depardieu jako ufňukaná vtěrka, Denevue nemá povahu pro jistotu žádnou. Aspoň že ten její mladší manžílek rád plave a producíruje se většinu filmu v plavkách. Vedlejší linie se synem-gayem a arabskými dvojčaty je snad ještě horší než gerontofilní hrátky slavnější dvojice. Rádoby intelektuální romance, která se nepovedla. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama