Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při pokusu žánrově zařadit tento snímek dospějeme k něčemu mezi teenagerskou komedií a hlubším příběhem o dospívaní a vyzrávání. Film Třída začíná scénami se dvěma nejlepšími kamarády - šprtem Jonathanem a bezstarostným frajírkem Skipem - promenádujícími se ve spodním prádle. Tito dva experti se rovněž zvládnou pozvracet na dvojitém rande, vtrhnout na tichou schůzku na dívčí škole a celkově se chovají jako nevyzrálí puberťáci. Když ale v jednom Chicagském baru Jonathana sbalí Skipova matka Ellen, tón celého filmu se úplně změní. Románek mezi studentem a starší ženou je plný vášně až do jejich schůzky v New Yorku. Ellen se s Jonathanem rozejde, protože zjistí, že není doktorandem na Northwestern University. Mezitím Jonathan vůbec netuší, kdo Ellen doopravdy je, dokud ho Skip nevezme na Vánoce domů k rodičům, kde se dva utajovaní bývalí milenci setkají tváří v tvář. Dalším problémem je, kolik z jejich společné minulosti by měli přiznat. Celkově je snímek humorným zpracováním konfliktu mezi dětským a dospělým chováním, mezi nerozvážností mládí a odpovědností dospělosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně banální příběh pobytu ve škole. Dva kámoši, spolubydlící, snaží se užít si života a zakázaného ovoce. Do toho ovšem vstoupí Mrs. Robinson neboli MILF Jacqueline Bissett. A rozvrátí mlaďasovi studentský život. Silné momenty však střídá taky spousta nudy. Závěr je smířlivý, takže dávám s klidem 70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musím ohodnotit a okomentovat ihned po zhlédnutí, protože jsem nadšený! Jedná se o úžasný a z jistého úhlu pohledu pohodový film, který stojí za to vidět. Začíná to jako teenage komedie, pokračuje to jako romantické drama prokládané prvky teenage komedie, pak se to zvrhává v opravdové drama, aby to skončilo symbolicky vzájemným zasmáním obou hlavních hrdinů, tedy opět jako náznak komedie. Tenhle film tedy evidentně není filmem, který se dá zařadit do jednoho žánru, a právě jeho mnohoznačnost je to, co ho dělá zajímavým a co ho odlišuje od běžných komedií pro mladé publikum. A navíc je to točeno v první polovině 80. let, takže žádné fekálie ani jiné tělesné tekutiny zde nenajdete, ale na druhou stranu musím říci, že scéna, ve které se všichni studenti zbavují hromadně alkoholu a marihuany a jiných věcí, které by neměl žádný dospělý objevit, je dost vtipná. Prostě tohle je super film, který mě naprosto dostal, zaujal a pobavil. Ale už se dostávám k tomu, proč jsem se na tohle vůbec díval. Je to kvůli mému nejoblíbenějšímu herci Johnu Cusackovi. Prostě jsem si nemohl nechat ujít příležitost vidět ho jako sedmnáctiletého v jednom z jeho prvních filmů. A nutno říct, že on byl sympaťák už od teenagerovských let, a i když zde má jen menší roli, přesto se objevuje ve více scénách a já si ho v každé té scéně užíval. Ale pokud bych měl zhodnotit hlavní herce, tak ti své role zvládli perfektně a já nemám jedinou výhradu. Z mého pohledu je to jasných a neoddiskutovatelných pět hvězdiček. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasik, co se týče osmdesátkových lehce dospělejších teenage opusů. Zápletka….no dejme tomu, navíc s téměř žádným rozuzlením, ale jinak to tam je. Je tam Rob Lowe, je tam Andrew McCarthy, je tam bezstarostnost i zodpovědnost, je tam kontrast mezi dospělostí a dětství, je tam ta potřebná atmosféra. Pokud jako já milujete osmdesátá léta, tak přes to nejede vlak. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá komedie o přátelství a poměru s matkou svého nejlepšího kamaráda. Rob Lowe na vrcholu popularity, Jacqueline Bisset hraje milfku. Škoda jen, že se autoři vyhnuli dopadům té nevěry na snobské manželství Cliffa Robertsona a Bissetky. V tomto filmu debutoval mladý Andrew McCarthy, ze kterého se na pár let stala hvězdička, následně však zhasnul společně s osmdesátými léty stejně jako řada dalších teen herců té doby (např. Rob Lowe, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Phoebe Cates nebo Corey Feldman). Shlédnuto na AMC. 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédie z tesne pred Brat Pack obdobia. Prvá polovica je zábavnou teenage komédiou o študentoch na intráku, ktorí vyvádzajú vtipné ale našťastie nie nechutné alebo trápne voloviny. V druhej polovici film zvážnie a stane sa z toho taká soft nenáročná verzia Absolventa. Škoda tej zmeny žánru, ale aspoň to celkom dobre skončilo. Hlôavným plusom je herecké obsadenie. Kto má rád 80s teenage filmy od Johna Hughesa, tak si tu užije kopu hercov z jeho filmov. A mladučká Virginia Madsenová sa tu zase raz odhalí, čo je tiež plus. 6/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho dialogů je improvizací. (Elisebah)

Reklama

Reklama