Reklama

Reklama

Zhou Yu de huo che

  • Čína 周漁的火車
Trailer
Čína / Hongkong, 2002, 96 min

Režie:

Zhou Sun

Předloha:

Cun Bei (kniha)

Scénář:

Zhou Sun

Kamera:

Yu Wang
(další profese)

Obsahy(1)

Zhou Yu (Gong Li) je malířka keramiky ze severozápadní Číny. Seznámí se s básníkem jménem Chen Qing (Tony Leung Kai Fai). Každý víkend za ním Zhou Yu jede dlouhou cestu vlakem. Jednoho dne ve vlaku potká veterináře Zhang Qiang (Honglei Sun), díky kterému na své obvyklé cestě skončí naprosto jinde. (Vavča)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zajimavy umelecky film o umelecke romanci. Malirka zamilovana do basnika, za kterym pravidelne dojizdi vlakem. Je to pekne a spravne abstraktni, ale obcas se to v cele sve umelecke abstraktnosti samo utapi a vysledek je ponekud chaotictejsi. Nejsilnejsi faktor filmu je podle ocekavani tradicne dokonala Gong Li, ktera hraje velmi komplexni a zajimavy zensky charakter, ve kterem jsem se priznavam misty dost ztracel, predpokladam, ze tenhle kousek plne pochopi a doceni hlavne zeny. Kazdopadne i ty se budou muset hodne soustredit, protoze to je plne metafor, alterego personalit, nejednoznacneho nelinearniho scenare a podobnych features, ktere vyzaduji vetsi davku koncentrace. "If it's in your heart, then it's real".6/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Romantické drama stojící na silných charakterech, Tony Leung i Honglei Sun jsou výborní, ještě výraznějším způsobem film táhne Gong Li. Zápletka je celkem prostá jedna žena, dva muži, ovšem nic tu není až tak jasné, jak by se mohlo zdát, výborná kamera, hudba,zajímavě zvolené lokace, pěkné dialogy. Velmi atmosferický film, který nejde ani tak potom proč, ale jak. Přesto, že snímek bude možná třeba vidět dvakrát, tak ta "artovost" rozvolněná narace a tempo zde není samoúčelné, film se příjemně sleduje a stíhat se to v pohodě dá, chce to jen soustředění. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama