Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natty Gannová (Meredith Salenger) je mladá dospívající dívka, která žije jen se svým otcem v Chicagu. Píše se rok 1935 a v době světové hospodářské krize je obtížné najít práci. A potíže s hledáním práce má i otec Natty. Avšak najednou se na něj usměje štěstí a získává práci v Seattlu. S Natty se bohužel nestihne rozloučit, a tak jí zanechá dopis a požádá svou známou, aby na Natty dohlédla, dokud si pro ní nepošle. Natty však má s touto opatrovnicí neshody, a tak uteče a sama se vydává na dlouhou cestu do Seattlu. Ovšem cestování zadarmo má svá rizika a cesta Natty se neobejde bez problémů. Naštěstí však dívka v průběhu cesty získá kamaráda a chráněnce, kterým není nikdo jiný nežli vlk, a ještě o něco později jí bude na cestě do Seattlu provázet také sympatický mladík Harry (John Cusack). A možná mezi nimi vznikne něco víc, než jen přátelství. Dlouhá a dobrodružná cesta z Chicaga do Seattlu právě začíná, račte nastupovat. (freddy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

U Disneyů omrkli Dickense a použili jeho častého námětu osudem pronásledované (skoro) siroty. Aniž by ale dokázali napodobit Dickensův vtip a talent pro vykreslení originálních charakterů. Takže zdrhající Natty na své cestě za otcem potkává samé nudné a tuctové figurky. A její cesta, lemovaná kouzelným podzimem, je spíš malebná než děsivá. Navíc bloudění přírodou je zbytečně protahované. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Příjemná a zřejmě nepříliš známá pohádka. Kdyby mi bylo o 10 let méně, tak jsem si chrochtal blahem. Teď, když už jsem velký kluk, tak se mohu maximálně nechat vtáhnout do velice příjemného prostředí. Začátek byl poněkud rozpačitý, ale když už se 15letá holčička, který vypadala maximálně na 12 let pustila na dobrodružnou výpravu, na které se snažila najít tatínka, který odjel vydělávat dolary, tak to začalo být koukatelné. Místy dokonce zajímavé a kdyby to nebyla pohádka a kdyby to nebylo od Disneyho, tak by to dokonce mohlo být i napínavé. Takhle i to nejmenší dítě musí tušit, že vše nakonec dobře dopadne, bez ohledu na to, v jakých sračkách se hlavní hrdinka zrovna ocitá. A že těch situací nebylo málo. Na své cestě střetla vlka, takže byla moje spolusledovatelka během sledování permanentně mokrá. Stala se členkou chlapeckého gangu, kvůli čemuž jsem si nebyl na moment jistý, či nesleduji dívčí verzi Olivera Twista. Chlapci ji samozřejmě využívali. Ne, k těmto účelům naštěstí ne! Je to pohádka pro děti, proboha! Hlavní hrdinka si vyzkouší i krásný život v jakési dívčí ubytovně. Zde taky nedojde k žádným nekalostem, ačkoli mě to samotného překvapilo. Co si budeme povídat, dívky takové puritánky nejsou. V momentě, kdy už jsem začínal věřit, že k žádným perverznostem nedojde, se ji z čista jasna pokusil v autíčku zneužít nehezký pán slizkého zevnějšku a vysokého věku. Nejsem si jistý, či bylo ještě vůbec možné pánovu žížalku nějakým způsobem vztyčit, každopádně to pán hodlal pomocí dívčiných rtů vyzkoušet. Dokonce se snad až 2 x mihl před kamerou mladičký Cusack, který se rovněž rozhodl vyzkoušet dívčiny rty. Tentokrát k mnohem společensky přijatelnější záležitosti. Nebudu-li brát na moment v potaz, že slečna opravdu nevypadala na více, než na 12 let. Závěr je samozřejmě krásně sladký. Celkem mě překvapuje, že je film tak málo známý. Pro menší děti, je to skoro až ideální záležitost. Škoda, že už jsem trošičku odrostlejší divák. Lepší 3 hvězdy. A málem bych zapomněl na luxusní scénky z dřevorubeckého prostředí. Pokud se takhle dříve opravdu kácelo, tak to rozhodně nebyla práce pro dnešní metrosexuály. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších rodinných filmov pre malých i veľkých s dobrodružnou cestovateľskou tématikou, aký som mal doposiaľ možnosť vidieť. Je vážne zarážajúce, že je tak málo hodnotený, zaslúžil by si väčšiu pozornosť. Malá Natty si diváka svojou bezprostrednou a dobrosrdečnou povahou okamžite získa, potom už nezostáva nič iné, len jej na tej jej dobrodružnej ceste plnej rôznych prekážok držať palce. A ten vlk... no ten bol od autorov výborný ťah. Len z málo snímkov sála taký úžasný, pozitívny pocit. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení byl návrat do doby, který sice je dodnes připomínána, málokdy je však zobrazován kontext. Díky Natty Gannové si tak můžeme představit něco zřídka vídaného, totiž chudou Ameriku. Najednou člověk zjistí, že se ubohostí a špínou neliší od nejchudších zemí dneška. Krádeže, násilí a absence solidarity je všudypřítomná. Na cestě Natty najdou se však krásné výjimky a Natty je nesmírně statečná. S neohrožeností kráčím za svým cílem, opět najít vlídnou náruč svého otce. Trápí pomyšlení, že by se tak nemuselo stát, provokuje napětí až do konce, možná však Natty získá ještě více... a já jsem se dozvěděla min. to, kdo to byl "topper". Stačilo ani ne sto let, a Amerika je se svým bohatstvím zpět, fascinující je svět. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Nádherné cestovateľské dobrodružstvo odvážnej holčiny, ktorá sa vydáva hľadať svojho otca. Veľmi dojemný a napínavý príbeh, v ktorom okrem sympatickej dievčiny cestuje aj krásny vĺčko a šikovný fešáčisko. Cusack nám zase predviedol, že to s ústami vie a z jeho očí bolo na pár okamžikov cítiť aj rozpaky, čo bolo celkom milé. Celý film má výbornú atmosféru a je v ňom vela silných momentov, pre ktoré sa ho určite oplatí vidieť. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama