Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní komedie pojednává o pravdivé události, které stejně nikdo nikdy neuvěří. Nezaměstnaný pomocný dělník v docích se topí v problémech. Všechny ale zmizí ve chvíli, kdy na ulici nalezne přes milionu dolarů. Jednoduše je sbalí a uteče. Štěstí však netrvá věčně, a kdo ty peníze ztratil, bude je patrně hledat. A tak vysoké částky většinou neztrácejí žádní svatouškové... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Námět je opravdu zajímavý. Kdo z nás by si nepřál najít na ulici milion (zde 1200000 dolarů). Jenže nějak smysluplně tu kupu označených bankovek využít - to není jen tak. Zvlášť když je na ně vypsaná odměna za vrácení, jde po nich mazaný policajt a kupě dalších lidí by se taky hodily. Jak vysvětlíte, že ještě včera jste neměli ani floka a dneska hostíte celou putyku? Kam ty peníze ukrýt? Komu se svěřit? Viděl vás někdo, jak ty peníze berete? Výchozí situace filmu nabízí hodně možností, ale autoři z ní po hříchu nevytěžili tolik, kolik by se dalo. A to měli k dispozici nadmíru zajímavou hereckou sestavu (Cusack, Del Toro, Gandolfini, Madsen....) a mohli se opřít o skutečné události. Škoda. Výsledkem jejich snažení je jen průměrná krimikomedie, která kromě ústřední myšlenky ničím zvláštním nezaujme. Za jedno podívání stojí, ale pak na ni asi rychle zapomenete. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi tenhle nepříliš známý snímeček nepodařilo najít v originálním znění, a tak jsem po delší době riskl dabing. Cusack byl nadabován ještě dobře, ale u zbytku moje ouška docela trpěla. Dokonce i kvalita byla průměrná. Nemyslím si ovšem, že by se jiné podmínky nějak zásadně promítly do mého hodnocení. Z každičkého záběru dýchne na člověka skoro až filmová céčkovost. Nad hladinou snímek drží rozhodně příběh, který je natolik šílený a hlavní hrdina je natolik velký retard, že se divák vyloženě jen nenudí a místy je dokonce napjatý, jakou další chybu Cusack provede. Tento film je v podstatě manuálem, jak se nezachovat, pokud vás někdy potká podobná příhoda a narazíte na tučnější finanční obnos. Stejně jako ostatní manuály, je v dost částech neuvěřitelně nudný. Snímku v průběhu šíleným způsobem dochází dech, až mu nakonec dojde úplně. Každopádně dle zdejšího nevábného hodnocení, jsem očekával ještě větší utrpení. Dvě hvězdy ze sebe bez problému dostanu. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Smial by som sa na celé kolo nad toľkou scenáristickou neobratnosťou, nebyť skutočnosti v tomto príbehu. A takto ? Zástup skvelých hercov v obyčajne natočenom filme, ozvláštnený tým, že som deň predtým našiel na zemi novučičkú 2000-korunáčku ( prvý a asi aj posledný krát v živote ) a uvažoval nad tým, že vylepím oznam : Našlo sa 2000 Kč, majiteľ nech sa hlási na izbe 443 B, dokonca som s tým otravoval vrátničku ( a v nasledujúcej chvíli ma prepadla obava, že by si po ne fakt mohol niekto prísť !) No nie je ten život zábavný a zvláštny ? Herdek, načo vlastne aj niečo vymýšľať... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o chlapíkovi, ktorý nájde na ulici 1,2 mega a začne z toho blbnúť. Pekná ukážka toho, že blbý chudobný robotník ostane navždy blbým chudobným robotníkom bez ohľadu na to ku koľkým peniazom náhodne príde. Keby tie voloviny, ktoré začne stvárať boli aspoň vtipné, ale ani ako komédia to nefunguje. Film zaujme len námetom nad ktorým sa asi každý zamysli jak by sa zachoval a potom tu je kopa budúcich hviezd v obsadení. Samozrejme ale nikto z nich nič zaujímavé v tomto nudnom filme nepredvedie. 4/10. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí natočená kriminální komedie se zástupem známých herců, v době natáčení nehvězdných (Del Toro nebo P.S. Hoffman dávají na poměrně malém prostoru tušit pozdějších hereckých triumfů), mým oblíbeným padouchem Madsenem coby kladnou postavou (to se jen tak nevidí - a je to škoda), ale hlavně Cusackem, jehož výraz, když najdou peníze, je neuvěřitelně dokonalý. Přál jsem Joeymu, aby s těma prachama úspěšně pláchl, ale přes všechny ty nepochopitelné přehmaty, kterých se dopustil, by to byl opravdu zázrak :-) Ale kdo ví, jak by se člověk zachoval, kdyby se to stalo zrovna jemu? Můžete s klidným srdcem říct, že byste podobně nebláznili? 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy skutečného příběhu Joeya Coyleho, který v roce 1981 našel na ulici 1 200 000 amerických dolarů. Ve skutečnosti však nežil se svým bratrem, byl drogově závislý a zabil se v roce 1993. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Pittsburghu. (Terva)

Reklama

Reklama