Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak nevim...vrátil sem se z kina a vůbec netušim, jak bych residenta 2 měl ohodnotit - akce to byla přímo náserová. Ale, bylo tam moc málo scén se zombíky, hodně "reálií" ze hry tam bylo hodně přeměněno (ale možná je to dobře, protože ani fanoušci série nebudou vědět JAK TO SKONČÍ), navíc se Anderson nevyvaroval klasických klišé...rasení s Nemesisem je pěkné, ale zakončení LAST rasičky je více než předvídatelné. Prostě....AvP v zombie vydání - mnoho záporů, ale k*rva, je to přece RESIDENT. Navíc si tvůrci (minálně) jednu scénu vypůjčili přímo ze hry, ale ne ze 3. dílu (Resident Evil: Nemesis), ale z RE: Code Veronica X (z intra). K postavá - Alice se mi zdála dobrá (prostě klasika "horko-chladnokrevná" až na dřeň), Jill - tak to je katastrofa.....herečka pěkná, ale zdá se mi, že jí vytáhli z nějakého pornáče (hláška v autobuse: "Fuck me.." mě v tom jenom utvrzuje;o), Mike Epps alias "každý americký film (na žánru nezáleží) musí mít hláškujícího negra" plní svou roli....celkem dobře a nakonec malá Ashfordovic holčička - KATASTROFA - horší to už snad být nemohlo, to já bych tu roli zahrál líp i kdyby mi přitom dávali extra dávku klystýru po každých 5-ti vteřinách...Nemesis-ten neměl chybu, vypadal skoro stejně jako ve hře (dokonce měl i stejné equipment i ohoz). Resident 2 ani nezklame a ani nenadchne...prostě zlatá střední cesta. Pro normální smrtelníky by to měla být zábava a pro fanoušky série "zábava" (ovšem z jiných důvodů). Jen sem zvědavej, kdy se ve filmu konečně objeví dr. William Birkin... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička. Navíc tu zombies dostaly mnohem míň prostoru, naopak víc prostoru dostala obludná Nemesis (vypadá jako příšera z 50. let) a směšné hlášky (nechtěně směšné, samozřejmě). Milla tu také vystupuje mnohem míň než v jedničce. Doufám, že trojku bude režírovat a psát někdo zdatnější. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ja vim, ze napsat "Bylo to udesny, mel jsem chut odejit z kina" asi stacit nebude, ale je to ta nejpresnejsi vypoved, kterou mohu dva dny po zhlednuti tohoto veledila podat. Ve filmu se nastesti najde i par hezkych scen, ale jinak des bes. Kdyz uz zacne nejaka trochu zajimava akce, cely jeji naboj je zabity strihem a kamerou, pribeh dost kopiruje prvni dil, nic lepsiho nez zombie pejsci scenaristu ocividne nenapadlo (zacinam mit k Andersonovi averzi a pritom jeho Event Horizon miluju) a mutant Nemesis je docela... komickej. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Anderson nezůstal u režie, protože po skvělé první půlhodině se snímek zvrhne v přepálenou a příliš sterilní podívanou. Ani Milla už není tolik sexy jako v jedničce, naštěstí tu máme dračici Siennu Guillory, které to v tričku a kraťasech nadmíru sluší. Zpomalovačky jsou ještě horší než v jedničce a chaotický střih taky moc nepomáhá, ale vlastně jsem se i podruhé docela solidně bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že trojka byla už strašná, a dvojka se snažila furt ještě bojovat s příběhem a se zombíky tak půl na půl, ale už mi bylo jasný, že to prostě tak dobrý nebude a skutečně tomu tak je. Na trojce je alespoň hezké, že je vidět, jak autoři uvažují, že příběhově už moc neuhrají, tak hrajou hlavně na tu krvavou strunu jednosměrného cíle, tady je to tak zakomplikovaný, až už je to prostě klasické dvojkové zbídačení herní série. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Film měl být původně pojmenován podle PS hry "Resident Evil 3: Nemesis" (1999). Po uvedení a kasovním neúspěchu filmu Star Trek X: Nemesis (2002) tvůrci ale podtitul změnili. (viperblade)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama