Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Mooreová a John Cusack jsou hvězdami romantické komedie režiséra Savage Steve Hollanda z roku 1986 o jednom úžasném létě, kdy se mohlo stát cokoliv a také se to stalo. Sedmnáctiletý Hoops McCann hraje podle rodinné tradice košíkovou a doma si samozřejmě přejí, aby šel na vysokou se sportovním stipendiem. Jenže on se chce stát umělcem a přihlásí se na designérskou školu na Rhode Island, kde ovšem musí pro přijímací pohovor odevzdat milostný příběh, který sám napíše a ilustruje. A to je problém, protože Hoops ještě nikdy zamilovaný nebyl. Proto mu jeho nejlepší kamarád George nabídne, aby s ním jel na prázdniny do Nantucket, kde prý jsou mraky krásných koček. Slibuje Hoopsovi, že tam určitě najde inspiraci pro svou školní práci. A má pravdu - právě v Nantucket se mladík setkává s půvabnou, citlivou Cassandrou, která ho skutečně inspiruje k tomu, aby se vydal za svými sny. Ona sama touží po dráze zpěvačky a textařky, ale musí své plány přes léto odsunout, protože je třeba zachránit dědečkův dům, jemuž hrozí konfiskace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

MichaelMyers112 

všechny recenze uživatele

Na to že to natočil Holland je to docela slušné. Teprve tady asi režisér zjistil co je to dřina (respektive jak správně natočit film). Stále se jedná o průměr, ale ty jeho odpoady který se mi ani nechtějí komentovat, od nich je tento film velký pokrok. Tady Holland dokázal vykreslit tu atmosféru, sice né kompletně, ale dokázal to. Jenže jeho hodně velká slabina je vybrat pořádné herce. Většina hereckých výkonů jsou zde dost podprůměrné. Slyšný výkon zde ale převedla alespoň Demi Moore. Prostě čistý průměr. 50% a 3*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený herec John Cusack v teenagerovské komedii, z doby, kdy mu bylo 20 let. A rovnou v hlavní roli. Musím říct, že vidět takhle mladého Johna Cusacka je zážitek. I když už jsem ho viděl v jiném filmu ze stejného roku (1986), a to sice ve snímku Stůj při mně, ale tam se objevil jen na malou chvilku (odhadem asi tak na dvě až tři minuty) a neužil jsem si ho tam tolik, jako zde. Ale k hodnocení filmu. Neprosto průměrná prázdninová komedie, která v 80. letech mohla být docela vtipná, ale v současnosti na mne nijak přehnaně vtipně nepůsobila. Jako pohodová oddechovka to působilo příjemně, ale jako komedie to příliš vtipné skutečně nebylo. Zasmál jsem se jen několika málo scénkám, jednou z těch vtipnějších byli například živí humři v bazénu majitele sítě humřích restaurací. Ale dost jsem ocenil nápad s holčičkou, která má pejska, který nosí kolem krku krunýř, to bylo dobré oživení. Jinak tato komedie celkově nemá příliš co nabídnout. Ale co jí pozvedává nad ostatní komedie, to je právě účast Johna Cusacka a potom Demi Moore, kteří v té době nebyli příliš známí a nějak začínat museli. A pan režisér Holland měl zřejmě nos na herecký potenciál, který se v těchto hercích skrýval. Takže pokud tahle komedie stojí za podívání, tak je to právě kvůli tomu, aby se diváci mohli podívat, jak John Cusack a Demi Moore začínali. Ale k čemu se chci vyjádřit, to je dabing. Takhle amatérsky nadabovaný film jsem ještě neviděl, český dabing byl velmi posunutý, napřed herec otevřel pusu a český dabing se začal ozývat až asi vteřinu poté, co herec začal mluvit, takže neskutečná amatéřina. Ale tohle není výtka k HBO, kde jsem film viděl, ale k firmě Warner Home Video, která dabing připravila (patrně pro uvedení na VHS). Ale dabing nemá vliv na mé hodnocení. Celkově je to příjemný pohodový oddechový film, který nazklame ani nezaujme. Je to za tři hvězdičky. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hoops McCann (John Cussack) by měl po dokončení střední školy dle přání svých rodičů jít na vysokou se sportovním stipendiem. Ale on by se radši stal kreslířem, ale k tomu, aby se dostal na svoji vybranou vysokou, musí nejdříve nakreslit komix o lásce. Jenže v tom je potíž, protože Hoops zatím lásku nepoznal, a všechny pokusy o šťastný konec příběhu nějakým brutálním koncem. A tak mu jeho nejlepší přítel George nabídne, aby spolu strávili prázdníny v Nantucketu, kde by Hoops nějakou lásku poznat mohl. Cestou poznávají zpěvačku Cassandru (Demi Moore), která se snaží zachránit dědečkův dům... Tak tohle byla teda naprostá ujetina. Sice na první pohled by mohlo jít o zajímavou teen - movie - komedii, ale zpracování je o to horší. Což o to, mladičký John Cusack i Demi Moore by byli docela fajn (hlavně Cusack tady vypadá jako správný mlíče :) ale celý film totálně potopili hodně ujeté pseudovtipy Hoopsových kámošů a taky naprosto šílený český dabing. Asi po 20 minutách mě z toho různého ječení začala bolet hlava, a to mi vydrželo až do konce filmu (Pamatujete si šílence Zeda z Policejní akademie2 ? Tak stejnej herec (Bob Goldthwait) hrál i zde a navíc ho daboval i stejný dabér. V Policejní akademii ječel naprosto stejně, ale jenom chvilkama - tady takto ječel celej film, hrůza).. Jedna hvězdička za Cusacka a Moore.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam rad tieto starinky, hoci najradsej mam filmovy Starovek - filmy 30 a 40. rokov. Uzasne pohodove leto roku 1986 kde si v jednej z dvoch supervelmoci, konkretne tato supervelmoc sa volala USA. Skoda je len jedna vec, a to ze ani mlady Cusack ani mlada Demi Moore nevedelia nevedia dotaeraz hrat. O hereckych vykonoch tu nemoze byt ani rec : 75 % ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

80' roky zo všetkým ako má byť. No ale už sú dávno preč. Asi je to už dosť dávno pre tento film, lebo rozosmial ma asi 2x. No smial som sa viackrát ale to na totálne debilnom dabingu, ktorý bol navyše aj s ostatným zvukom posunutý dozadu. A to som to pozeral na HBO. Jedna hviezda je za Demi, ktorá spolu s Johnom tvorí pekný pár. Aj títo herci nejak začínali. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Když Hoops (John Cusack) dostane darem vikingskou přilbu, tak při nasazení na hlavu ji má v dalším záběru obráceně. (Fenk)

Reklama

Reklama