Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

heyda 

všechny recenze uživatele

Bláznivá runway je film, který mám osobně velice rád, protože je zde rozdáváno od každého přiměřeně. Je to tak trochu komedie, trochu rodinný film, tak trochu akční, tak trochu zasahuje do odborné tématiky i do pracovního prostředí. Nic zde však nevyčnívá. John Cusack i Thornton jsou super soupeři, jejich rozepře se mi vážně líbila. Film však měl větší potenciál, který Mike Newell shodil několika klišovitými momenty. Těsně, ale ještě na 4 hvězdičky to vidím. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Decentní komedie z netradičního prostředí s netradiční zápletkou. Nedostatek humoru film hravě vyváží originalitou. John Cusack je jako vždy skvělý a Billy Bob Thornton je prostě ďábel. I dvě ženské role jsou skvěle obsazené a obzvláště Angelina Jolie je pro mě jasný důvod proč se na film dívat a proč ho mít rád. Doporučuju film shlédnout před letem nebo taky přímo v letadle, aby si člověk lépe uvědomil, že lidské životy jsou tam na obloze svěřeny lidským rukou. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nick Falzone (John Cusack) je špičkový letový dispečer. Ve své práci je jedním z nejlepších (také ho všichni obdivují), má krásnou ženu Connie (Cate Blanchett) - prostě super život. Až jednoho dne na dispečinku přijmou nového kolegu, Russela Bella (Billy Bob Thornton), který sice na první pohled vypadá jako ňouma, ale hned dokáže, že ve své práci je mnohem větší machr než Nick (což Nicka pěkně štve). Navíc, na jednu party přivede Russel svoji ženu Marry (Angelina Jolie), která je s přehledem nejhezčí panička v okolí (kromě toho, že to Nicka taky štve, tak se s ní pro jistotu ají vyspí). To, že má Nick před s sebou někoho úspěšnějšího způsobuje, že začíná dělat chyby, a málem přichází o vše, co do té doby získal - práci, ženu, celý svůj život.... Mike Nevell natočil film, který se na první pohled tváři jako hloupá komedie, nicméně pod slupkou je něco daleko víc. Tohle totiž určitě může potkat každého z nás, pokud jste úspěšní, vždycky se může najít někdo ještě lepší. Jen otázka je, jak se k tomu postavíte - zda budete závidět, nebo se s tím naučíte žít. Nevellovi se skvěele podařilo zvolit ústřední dvojici, kapku neurotický John Cusack, ale hlavně skvěle flegmatický Billy Bob Thorton. Dokonalá je scéna, kdy se Cusack snaží udělat dojem svoji riskantní jízdou v autě, a Thorton mu u toho usne. Obě ženské postavy jsou zde tak trochu do počtu, za zmínění snad stojí, že zanedlouho po dotočení tohoto filmu se Angelina Jolie a Billy Bob Thorton vzali i ve skutečnosti. ... ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů je o tom, že nechápou jak to může být označeno za komedii, a s tímto naprosto souhlasím. Myslel jsem, že to bude rom-com z leteckého prostředí, ale spíše je to taková žánrová slátanina, která se nejvíce přibližuje k dramatu. Připadá mi, že film samotný neví čím chce být a všechny postavy měly o dost větší potencionál, který zůstal nevyužitý. S lepším scénářem a s více scénami z řídící věže tohle mohl být hodně slušný film... ()

Cristiena 

všechny recenze uživatele

Spokojenému a sebevědomému Nickovi naruší příjezd manželů Bellových rovnováhu, která doteď byla jeho nedílnou součástí v osobním i profesním životě.Russellem, chlápkem, který neumí projevovat emoce, se cítí ohrožený na postu nejlepšího leteckého dispečera, a jediná noc s jeho ženou Mary naruší jeho idilické manželství.Celkem zajímavý námět, film obsahuje i vtipné scénky, ale těch je tu pomálu, atraktivní prostředí přistávací plochy, jenom to zpracování (i přes ta slavná jména) je poněkud pokulhávající a děj je strašně předvídatelný. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama