Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alison (Anne Hathaway) má vše na co si vzpomene. Stále víc ji ale fascinuje pouliční životní styl a hip-hopová kultura. Spolu se svou kamarádkou Emily se začnou přátelit se členy pouličního gangu. Velmi rychle narazí a uvědomí si, že i nevinný čin může mít vážné následky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pohled na život teenagerů. Spojení dvou různých světů má svou daň. A. Hathaway takovou neznám - drsná holka, která je přehlížená tam, kde to bolí. Zoufalost spojená nudou ji přivede na cestu, která ji zkouší velmi dsrným způsobem. Proč ne, nepřipadalo mi to hrozné. Tohle drama chtělo poukázat na určitou věc, což si myslím se podařilo. 50% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Spoušť měla ambici stát se generačním teenagerským varováním před světem drog, podsvětím či před následky neuvážených a nevratných kroků plynoucích z nebezpečné nudy v nenaplněném životě. Film mohl býti varováním kontroverzním, čemuž nahrávala i slaďoučká Anne Hathaway nabitá chutí se svlékat, leč žádná výše zmíněná ambice nebyla zdaleka naplněna! Především film ztroskotal na velmi slabém a děsivě nedotaženém scénáři, režisérka nedokázala tento handicap ani drobet vynahradit filmařským umem, a tak snad s výjimkou závěrečné čtvrtiny, beztak zabité podivným koncem, sledujeme jen fádní vatu, kde jsou zajímavé snad jen svlékací scény Anne Hathaway, která se tak svérázným způsobem zbavuje nálepky představitelky naivních slaďoučkých princezniček. Nemohu si však pomoci - její herecký projev mi stále ne a ne přijít na chuť. Místo varování však díky tomuto filmu nabude mladá generace kontraproduktivního dojmu, že nebýt nízkointeligentní blonďaté kamarádky, která to zavaří všem, mohlo být toto dobrodružství docela dobrá psina... Chválím poměrně slušný soundtrack a zajímavého Josepha Gordona-Lewitta. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Typický projekt talentovaných a nadšených mladých tvorcov s minimom skúseností. Ak im toľká snaha o úprimnosť vydrží aj v momente, keď budú mať operovanie s dramatickými prostriedkami filmu v malíčku (bez toho aby ich tieto spútali), je sa na čo tešiť... Nie že by som zrovna túžil po krvou pretekajúcej celospoločenskej obžalobe, ktorú by z takéhoto námetu vysekal napríklad Spike Lee, istá nedotiahnutosť snímku je ale vo viacerých ohľadoch markantná a uberá mu na pôsobivosti. Dobre rozhodené, potom už len narýchlo pozbierané kocky. Mať to tak lepšie prepracované postavy, nápaditejšie dialógy a aspoň štipku citu pre atmosféru, bol by z toho mládežnícky hit a kult jedným razom! Možno nabudúce... (aj Catherine Hardwicke si najprv musela odbiť Trinástku, kým oživila Legendy Dogtownu) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dlouho odkládala hlavně kvůli Anne, kterou moc nemusim. Nakonec jsou přece jenom sebrala odvahu a podívala se na to. A musim říct, že právě Anne celý film zvedá o level výš společně s JG- Levittem, který ale hraje jenom vedlejší roli. V tomhle filmu mi Anne poprve dokázala, že umí hrát- takže by si možná místo princezen a podobných měla vybírat trochu jiný žánr. Tenhle film mě nakonec mile překvapil a i když to nebyla žádná skvostná podívaná- mělo to příběh, zajímavé zápletky a nečekaný konec. Slabší 3 hvězdy. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jo, tak vy se holky nudíte? Dobře vám tak, krávy. Apel na všechny jim podobné současné "hvězdy". Když vás někdo někde ožralé nebo zfetované znásilní, dobře vám kurva tak! Fil naprosto o ničem. Není to nuda, protože se tam něco děje, ale kdyby dnešní mládež měla trochu rozumu, nic z toho, co se ve filmu děje, by se nedělo! Sex, drogy, chlast, zbraně. prostě věci, který normální člověk k životu nepotřebuje.. Nazdar. * za herecký výkon obou mladých koček... Tím to ale hasne. Blbý a trapný film, který neměl nikdy vzniknout... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Otázka od policisty: "Co je k nám blíž - Měsíc nebo Evropa?" byla položena Stephenovi Gaghanovi, spoluautorovi scénáře, při jeho zatčení pro drogovou závislost. (fraktal)
  • Původní scénář z roku 1995 měl název "The Powers That Be", přejmenován ana "Havoc" pak byl na počátku roku 2003. (fraktal)

Reklama

Reklama