Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Filmařská prvotina (režijní i scenáristická) Camerona Crowea, v kontextu jeho dalších prací celkem solidně určující (téma jako konfrontace lidských ambicí s realitou nebo místo určení: Seattle), přesto ještě nedoladěná a lehce naivní. Cusack si tu dal roli, jakých ještě pěknou řádku nasbíral a je vtipné, že jeho filmovou sestru ztvárnila jeho skutečná sestra Joan. Cusackova postava se ve filmu zabývá kickboxem (také vtipné, už ale nechtěným způsobem) a v jedné scéně si jeho sparring partnera zahrála pozdější krátkodobá béčková hvězdička Don 'The Dragon' Wilson (série BLOODFIST I. - VIII., svého času bodovala ještě na VHS také u nás). 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A práve aj v tomto prípade by som navrhoval červenú farbu na čsfd posunúť na filmy od 85%, pretože toto si byť v červenom ani nezaslúži. Snímku som si pozrel kvôli legendárnej scéne, kedy mladík zdvihne nad hlavu magneťák, v ktorom zaznie song pre jeho frajerku. Túto scénu spomínajú a parodujú v každej druhej snímke a tak som sa rozhodol, že už je na čase aby som celé toto dielo videl aj ja. No nechápem prečo je tá scénka tak populárna, keď je absolútne o ničom, videl som milión lepších prejavov lásky vo filmoch a aj samotné filmy sú omnoho kvalitnejšie než tento nudný s mizerným scenárom. A Johna Cusacka mám rád, ale že by tu nejako vyčnieval zo svojho štandardu sa povedať nedá. Asi mu to scenár ani neumožnil. Sklamanie. ()

Reklama

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Od chvíle co jsem viděl tento fajnový kus, uběhly už nějaké dva týdny a stále mi to leží v hlavě(stejně tak song od Pecy Gabriela), takže čert to vem, seru na to, něco vyjebu(napíši). Nevím jak to Camerón Crowe dokázal, ale bylo to tak kurva ....ani nevím jaké slovo říct....prostě natočené s lehkostí tětivy Legolasova luku. Život napsal sám brácho. Romance na všechny válce s epik špetkou muziky i humoru samozřejmě. A co je hlavní!!!!! - tento film mi stvořil nový životní sen. Jaký? Dobrá otázka. http://www.frenchtoastsunday.com/wp-content/uploads/2012/02/say_anything_boombox.png . K uskutečnění tohoto snu potřebuji nějaký cool RETRO boombox a dívku, které jsem dal srdce a ona mě jen propisku. Pak večer dojebu k ní před barák a pustím Peťu Gabriela na plné obrátky aaaaaaa to je vše. Až tato chvíle nadejde...držte mi palce lurvy! ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou nechala od čsfd pěkně napálit! Tenhle film je pro mě důkazem, že zdejší červená barva ještě zdaleka nezaručuje filmové pošušňání. Ačkoliv podmínky ke koukání byly téměř perfektní (nervozita před zkouškou, nálada na příběh s dobrým koncem, za okny děsivá bouřka atd.), Say Anything na mě nezapůsobilo... Nevím, co bylo největším průšvihem, jestli český dabing (ten většinou neshazuji, jenže tentokrát se skutečně nevydařil), dilaogy, nesympatické postavy, celý příběh... Dvě hvězdy dávám, protože jsem se dočkala konce, který byl navíc dobrý. :-) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "I gave her my heart, she gave me a pen..."     Určite jeden z najvydarenejšich zástupcov žánru romantická komédia (prípadne dramédia), ktorý sa dostal aj do zoznamu 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Zápletka sa na pohľad môže javiť tuctová - ide o bežný príbeh lásky zo stredoškolského prostredia (začína sa slávnostným ukončením školy), ktorej sa do cesty stavajú rôzne prekážky (napr. odmietavý postoj rodiča). Silnou stránkou filmu je to, že ten príbeh dokáže líčiť realistickým spôsobom, takže divák nemá problém vytvoriť si k dvojici hlavných hrdinov blízky vzťah, najmä keď obaja pôsobia sympatickým dojmom. K Johnovi Cusackovi mám zvyčajne výhrady pre jeho nevýraznosť (respektíve hereckú jednovýrazovosť), táto rola mu však veľmi dobre sadla a navyše jeho postava Lloyd je taký ten správny chlapík. Diane (Ione Skye) je zase veľmi príťažlivá dievčina s prenikavou inteligenciou, čo je dosť zdrvujúca kombinácia. Zaujímavo vykreslené sú i ďalšie postavy, ako nie práve dvakrát sympatický Dianin otec (John Mahoney), hudobne nadaná Lloydova priateľka Corey (Lili Taylor), či Lloydov zlatý malý synovec Jason. A napokon, bavil ma i prítomný humor (K.O. na kickboxe, partia chalanov, čo vedia o ženách všetko).     "Man, all you gotta do is find a girl that looks just like her, nail her, and then dump her, man. Get her of your mind." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama