Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ach tie zlaté roky osemdesiate ... kde sa sa pominuli ? kde ste nechali tú naivitu tak krásnu a tak vzdialenú ... Výborný Cusack hrá sám seba....sympaťáka a dobráka od kosti ktorý pomúti hlavu školskej talentovanej krásky ( vzácna kombinácia hehe ) a obaja si pozmenia život ..film je stará dobrá škola teen filmov éry kedy to všetko bolo tak sladké a tak jednoducho stvárnené....zároveň však slušne a bez vulgarizmov ... ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, žádná laciná romantika. Zvláštní je, jak někteří rodiče si myslí, že potenciální partneři jejich dětí, nejsou pro jejich děti dost dobří, ale kolikrát sami nejsou bůhvíco, často horší lidi. Pokud je k dispozici jeden rodič je to celé na druhou. Otec vysvětluje dceři, jak její vztah bude pokračovat. : Ty se zapojíš do mezinárodního výzkumu a on bude mlátit někde do pytle. Byla to zvláštní romantika, takže jednu dobrou na závěr : Dala mi pero, já jí dal srdce a ona pero. ()

Reklama

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů u nás neznámý, ve Státech osmdesátková klasika, která zdomácněla hlavně díky skvělému soundtracku a nezapomenutelné scéně s rádiem, kdy John Cusack pouští své milé nádhernou pecku Petera Gabriela. Moc pěkný film s chytrými dialogy. Pro mě o žďobec lepší než High Fidelity. “She's gone. She gave me a pen. I gave her my heart, she gave me a pen...“ ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Poněkud "umluvená" romance, s brilantní větou: ..."já jí dal srdce, a ona mě pero". Příběh dvou mladých, z nichž jeden dával do vztahu víc, než ten druhý. John Cusack byl vynikající a ta zápletka s finančním podvodem Dianina otce se mi zdála docela pozoruhodná. Výborný výběr písní, což je u Crowa už pravidlem. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomu nabáda už i samotný názov filmu, dovolím si k nemu niečo povedať. V prvom rade vyjadrím údiv nad tým, že sa Johnovi Cusackovi podarilo aj s jeho značne obmedzeným repertoárom výrazov tváre rozbehnúť pomerne úspešnú kariéru. V tomto smere mu však neostáva nič dlžná ani jeho herecká kolegyňa a tak jediný, kto vo filme predvádza skutočne kvalitný herecký výkon, je zrejme iba John Mahoney. Možno aj tento fakt sa podpísal pod to, že celé dianie na mňa pôsobilo akýmsi nevýrazným, mdlým dojmom. Osobne ma to škrie najmä preto, že námet ako taký nie je vo svojej podstate vôbec zlý. Práve jeho zásluhou by som Povedz niečo... dokonca zaradil medzi kúsky, ktoré ma stále viac a viac presviedčajú o tom, že i tínedžerské filmy majú, aj napriek nízkym súčasným štandardom, rozhodne čo ponúknuť. (60%) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama