Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je předvánoční nákupní období. Jonathan nakupuje v obchodním domě dárek pro svoji přítelkyni – rukavice. Stejný dárek si v tu samou chvíli jedna mladá dívka vyhlédne pro svého přítele a Jonathan jí ho zdvořile přenechává. Zapovídají se a jdou spolu do restaurace Serendipity – „Šťastná náhoda“. Dívka věří, že je vše otázkou náhod. Nakonec se s Janathanem rozloučí a odjíždí taxíkem. Jemu bylo s krásnou neznámou moc dobře. Vzápětí se však znovu setkají. Oba si totiž v restauraci něco zapomněli. Prožijí spolu i zbytek večera; dívka – Sara chce však jejich další setkání ponechat náhodě. Slíbí, že vpíše svoje telefonní číslo do knihy a prodá ji. Pokud to má vyjít, Jonathan si knihu koupí. On zase své číslo píše na pětidolarovku. Nakonec jdou do hotelu a každý jede svým výtahem. Pokud se sejdou na stejném patře, patří k sobě. Jonathanovi vše ale pokazí spolucestující. Saru už nenajde... O pár let později má Jonathan před svatbou s Halley. Stále si ještě občas vzpomene na Saru. Ta zatím pracuje jako terapeutka a také ji její přítel hudebník žádá o ruku. Jonathan ji zrovna znovu, ale zatím bezvýsledně, začne hledat. Náhodně ale objeví účet od dárku, který tenkrát chtěl přenechat Saře. Je na něm číslo jejího účtu. Jonathanovi se nepodaří získat její příjmení, ale starou adresu ano. Sara se též zaměstnává myšlenkami na Jonathana. Rozhodne se odjet se svou kamarádkou do New Yorku, kde ho tenkrát potkala. Začíná jejich vzájemné hledání a téměř střetávání se... Sara s kamarádkou potkávají Halley. Sary kamarádka ji zná a odchází s ní na zkoušku svatby. Za Sarou zatím přijíždí její snoubenec. Mezitím zve Halley Sařinou kamarádku na svatbu a Sara má jít s ní. Halley dává Jonathanovi malý dárek – knihu. Je to právě ta, do které kdysi Sara napsala své telefonní číslo. Jonathan konečně zjistí její současnou adresu a s přítelem Deanem odlétá za ní. Sara je však stále v jeho městě – New Yorku.. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. A i když se nejedná o bůhví jak dlouhý film, zanechal ve mně hned několik pocitů a námětů k zamyšlení. Pravda, je to takový ten klasický styl romantických komedií "počkat si do konce a všechno dobře dopadne", nicméně něco je v něm přece jen jedinečného. Ať už ta nezapomenutelná vánoční atmosféra (možno sledovat kdykoliv jindy samozřejmě), krásná hudba a velmi dobře zvolené herecké obsazení (Kate je tady hříšně okouzlující). Opravdu moc pohodový film. A jedna věc je jistá. Když zasáhne osud / náhoda, nedá se nic dělat a člověk musí poslechnout hlas svého srdce. Zní to klišovitě, možná až moc dospěle a v praxi to samozřejmě není tak jednoduché, nicméně tady jsme jasně viděli, jak by to mělo vypadat. A i když to byla víceméně pohádka, zrnko pravdy na celé té myšlence určitě bude. Na druhou stranu je třeba dodat, že v souvislosti s tímto přichází jedna věc, za kterou jsem nucen odebrat jednu hvězdičku. A to je fakt, že takto před svatbou utíkat od oltáře a rozpomínat se na staré lásky, oživovat staré vazby a city, se prostě nedělá. Být třeba v kůži oné nevěsty, necítil bych se zrovna nejlépe. Takže za toto jedna hvězdička dolů, cítím, že to není úplně v pořádku, a proto si nemohu dovolit maximální hodnocení. Rozhodně se ale nenechte odradit. Jedná se o velmi dobrou romantickou komedii, která si určitě zaslouží vaši pozornost. :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V tomto období mi to neskutočne sadlo. Nie len po hereckej, či príbehovej stránke, ale celkovo. S časti mám momentálne rovnaký problém, až na to, že viem kde mám tu svoju nájsť :-) Ale inak nápad s korčuľovaním a všetkými tými znameniami a tak podobne je rovnaký s časti aj u mňa. Mám pocit, že sa priťahujeme, rovnako ako vo filme, len dúfam, že môj príbeh tiež skončí rovnako a ja nebudem toto prepisovať. Pre mňa film, ktorý nie len dobre bavil, ale aj dobre poradil. Btw. asi najzvláštnejší komentár, aký som kedy napísal. 85% - 4* ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Rozkošný film vo všetkých svojich smeroch, ktorý ma vždy dokáže učarovať svojou atmosférou a príbehom. New York, aký sme už dávno nemali možnosť vidieť: predvianočný zhon, Central Park a hlavne krásna panoráma mesta. Spolu s vynikajúcou hudbou a zábavnou hrou romantického párika je to svieži film po všetkých tých silených romantických filmov poslednej doby. Vzájomné hľadanie a množstvo náhod sú síce nemysliteľné, a preto film treba vnímať s nadsádzkou, a potom aj tak takýto záver padne veľmi dobre a uspokojivo. Podobné filmy: Wicker Park, Byt. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem mistrem ve vytváření řetězce neuvěřitelných náhod a osud ovládám pouhým nadzvednutím obočí, takže kdybych já nastoupil do výtahu naproti Sáře, tak neomylně vystoupím na stejném patře jako ona, budu mít na rukou obě rukavice, v jedné ruce budu držet bankovku se svým jménem a v druhé knihu Láska za časů cholery se Sářiným telefonním číslem. Jenže to by zdaleka nebylo tak zábavné, jako když Sára s Jonathanem zakopávají o znamení a Sáře to přitom sluší tak, že mám jisté tušení, že kdyby vyměnila Jonathana za mě, tak bych se tomu bránil jen úplně malinko. Zkrátka jsem se trošku zasnil, čímž potvrzuji pocit zábavné pohody při sledování tohoto filmu a teď odcházím brilantně odhalovat znamení osudu, které jsem sám sobě na tyto svátky vychytrale nastražil. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Příběh o náhodách. Příběh o tom, že osud dokáže zamávat s celým vašim životem a ani se to nemusíte nikdy dozvědět. Líbilo se mi, že hlavní postavy se do ničeho nenutili, nebyli tam přeslazené scénky ani ultra vtipné vynucené momenty, na kterých si někteří režiséři obzvlášť zakládají. I když je to vskutku obyčejný film, tak má v sobě určitou energii, která diváka, jakožto mně, velmi bavila. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Kniha, kterou Jonathan (John Cusack) ve filmu hledá - "Láska za časů cholery", je Johnem Cusackem zmíněna již v jeho předchozím filmu Všechny moje lásky (2000) na seznamu knih, které právě čte. (HappySmile)
  • Natáčanie prebiehalo v Kalifornii, Toronte, v New Yorskom Central Parku, New Jersey, San Franciscu a Ontariu a trvalo 3 mesiace. (Greenpeacak)
  • Během natáčení v New York City někdo ze štábu okomentoval film těmito slovy: "Ano, natáčíme film. Jmenuje se Lásce na stopě. Hraje tam John Cusack a jedna holka z Británie, kterou nebudete znát, ani když vám řeknu její jméno. Budeme natáčet dnes večer až do zítřejšího dopoledne. Prosím, neptejte se štábu na žádné otázky. I když nevypadají, že zrovna něco dělají, tak přemýšlí." (HappySmile)

Reklama

Reklama