Reklama

Reklama

Za každou cenu

  • Česko Pravé barvy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nikdy by sa to nebolo stalo, keby neboli takí rozdielni... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečně dlouhý film, na to co se snaží ztvárnit, trochu prostříhat a bylo by to mnohem lepší. Trio Cusack, Spader, Stubbs funguje docela dobře, i když si myslím, že je to jedna z nejslabších rolích v jaké jsem Imogen Stubbs viděl. Za zmínku rozhodně stojí hodně ujetá hudba Trevora Jonese, která spíše než k letům devadesátým odkazuje k předchozí dekádě. Za odsouzení, ale rozhodně stojí zde na čsfd uvedený obsah s oficiálním textem distributora. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Drsně otevřený obrázek politického zákulisí, nekritických ambicí a lidí schopných jít pro kariéru přes mrtvoly. Vynikající herecké výkony obou hlavních představitelů a další rozměr příběhu - konflikt svědomí s oddaností ke kamarádovi a vůbec aspekty a meze přátelství - dělají z filmu, který by mohl být nudným politickým dramatem, docela napínavou a vzrušující podívanou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typicky osemdesiatkový film o dvoch kamarátoch z práv. Jeden z nich sa vydal tou temnou cestou amorálneho politika a druhý sa stal idealistickým prokurátorom. A niekde v pozadí tam musí byť aj nejaká žena o ktorú sa pobijú. Najväčším problémom filmu je blbý kasting. John Cusack sa na toho amorálneho politika vôbec nehodí a celý film odohrá s jedným výrazom leklej ryby. Na druhej strane inak démonický Spader sa v úlohe naivku tak krotí až to pôsobí jak paródia. Pritom by stačilo tých dvoch prehodiť a v pohode by to fungovalo oveľa lepšie. Škoda, že ženský aspekt je tak upozadený. Potešia aspoň hereckí matadori typu Patinkin alebo Widmark. Hlavne v spoločných rozhovoroch medzi Widmarkom a Cusackom vidno o koľko je Cusack horší herec a Widmark ho svojou charizmou doslova prevalcuje. Výsledkom je dnes už dosť naivný film na jedno pozretie. 5/10. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Tak ma Cucák zase raz dostal. Postavu cieľavedomého politika zahral veľmi presvedčivo. Bola to radosť sledovať ho. Naviac mám slabosť pre filmy o nímandoch, ktorý majú kuráž presekať si cestu na vrchol za každú cenu. Potešilo ma aj to, že to nebolo len o politike, ale hlavne o charaktere dvoch kamarátov, ich priateľstve, láske a strate vzájomnej dovery. Zaujímavý príbeh, ktorý možem len odporúčať. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější herec John Cusack mě nepřestává překvapovat. Už jsem ho viděl v různých rolích a pózách, ale jako sebestředného cynického člověka ochotného intrikovat, podvádět a vydírat jsem ještě neměl tu čest ho poznat. To mi umožnil až tento film. A nutno dodat, že Cusack svou roli mladého vystudovaného právníka, který má jediný cíl, a to sice dostat se do Kongresu, zvládá opravdu znamenitě. Ne celý film je samozřejmě o politice a o intrikaření, na začátku je John Cusack docela sympatickým nováčkem na univerzitě, kde studuje prvním rokem práva, ale postupně se jeho charakter s touhou po moci mění. A musím říci, že na kvalitě filmu se určitě podepsal další skvělý herec James Spader, který hraje stejně bravurně jako Cusack a opravdu díky tomuto sehranému páru stojí za to se na film kouknout, i když už máte politiky plné zuby. Po dějové stránce je film dost zajímavý a určitě je po celou dobu na co se koukat a film je dobrý i k pochopení toho, jak to v politice chodí nebo případně může chodit. Prostě Cusack opět exceluje a zároveň mi odhalil další svůj herecký rozměr. Ne nadarmo je to můj nejoblíbenější herec a já už se těším, až s ním budu moci zhlédnout další filmy. V roli ambiciózního člověka toužícího po moci v mých očích uspěl, stejně jako celý film. Na pět hvězdiček to u mne ale bohužel není, ale čtyři hvězdičky uděluji s radostí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama