Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šofér nákladní autodopravy Standa Fajt (J. Vinklář) dal po smrti své ženy malou holčičku do adoptivní péče a snažil se najít smysl života v dálkových jízdách. Nyní stárne a touží po domově a rodinném zázemí. Pravým opakem je jeho mladší kamarád Pepík (J. Vala), který vidí před sebou jen řidičskou kariéru. Děvče má „v každém přístavu“, ale teď si namluvil pohlednou čtyřicetiletou servírku v motorestu a cítí, že se z tohoto pouta jen tak nevyvlékne. Je přeřazen na zahraniční jízdy a bojí se své partnerce říci do očí, že se rozcházejí. Pošle za sebe s touto zprávou právě Standu. Jeho setkání s Alexandrou Drozdovou, které jde vyřídit kamarádův vzkaz o rozchodu, se mu ale stane naopak příslibem nového vztahu… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som rozmýšľal prečo mali tieto inscenácie u divákov úspech a aj v ČSFD majú vysoké hodnotenie. A došiel som iba k tomu, že vtedy toho na pozeranie veľa nebolo a tak stačilo angažovať dvoch populárnych hercov, dať im texty, ktoré šofér a čašníčka nikdy nepoužívajú a vtedajší diváci boli spokojní. Dnešní pozerajú niečo úplne iné a tak tam ostalo tých 80 %, ktoré ma zmiatli. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Baba, která neví, co chce, pojedu nepojedu pojedu, a sáhodlouhé debaty. Více zde neuvidíte. Jen neustále uslyšíte, že řidič je řidič, kam jel či nejel jeden z hrdinů „příběhu“, který je naprosto o ničem. Jen vyhrožování stranickým úkolem je nervák, a pak sem autoři vrazili pro jistotu i policajta, asi aby se konečně něco dělo. Ne, tohle není moje parketa. Snad, kdyby to bylo v rozhlase… ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

O vztahu muže a ženy, napříč dvěma generacemi. Životem zkušený a zkoušený šofér, jenž má celý život vepsán ve tváři a bývalá šoférská holka, která už dávno žádnou holkou není, tedy nechce být, se náhodou sešli, aby se již nerozešli, i když cesta k jejich štěstí je velmi trnitá. To, co tu předvádí paní Hlaváčová s panem Vinklářem, mě ničí tím nejsympatičtějším způsobem, jaký si lze představit. Neskutečné a přitom pro znalce československého filmového kumštu již zcela přirozené. I přesto mě další xtá neznámá, desítky let stará inscenace, opět profackovala a posadila na pozadí. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

U silnice stojí hospoda U modrého orla....je v ní jukebox a výčepní je pěkná ženská....šofér v podání Josefa Vinkláře byl životem zkoušenej chlap, co možná na starý kolena našel cíl svojí cesty...a ten lučištník, co o něm vyprávěl šofér Fajt, byl králem a tad yj ejeho příběh . Filoktetes, byl thessalský král,, skvělý lučištník, který byl na cestě k Troji uštknut hadem a rána páchla tak silně, že byl ponechán na ostrově,kde 9 let bojoval o přežití. Pak pro něj dojeli,on po příjezdu k Troji,zasáhl šípem Parida, který na následky této rány zemřel...a Filoktetes se uzdravil. Jak dopadla Troja víte...ale je zajímavé sledovat i osudy dalších hrdinů od ní....a tak i tento výlet do historie byl zajímavý...... ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Další z krásných filmů čs. televize. TV filmy z první poloviny sedmdesátých let se mi hrozně líbí a tento není výjimkou. Tehdy se to prostě umělo. Výborný scénář, výborní herci a příbeh, na který vás prostě baví koukat. Líbí se mi názor Snorlaxe, který to vystihl naprosto dokonale. Zvláštní efekty, 3D a podobný blbosti mě opravdu ve filmu nezajímaj, zvlášť když ten film má naprosto idiotský děj, ale tady prožijete 3D film i bez různých efektů a "vychytávek". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama