Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stříbrná Háta (J. Molavcová), co vládne kraji pod Radobejlem, už nevěří v lidskou dobrotu ani v lásku. Svoji nejmilejší kouzelnou lesní bytost, mladičkou a krásnou Vohnici s rudě zářivými vlasy (M. Hilmerová), za žádnou cenu nechce pustit mezi lidi. To, aby ji nezklamali a nezradili. Jenže Vohnice den co den vyhlíží lidský svět z toho nejvyššího stromu v lese. Zvědavost ji zkrátka přemůže a ona se tajně vydá přímo na zámek, kde žije princ Kiliján (V. Rašilov). Láska mezi těmi dvěma vzplane jako divoký oheň. Jenže Kiliján je následník trůnu a Vohnice tak trochu lesní kytka, tak trochu víla, tak trochu čarodějka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

claudel 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka by vůbec nebyla špatná, kdyby si ji vzal do parády nějaký schopný scénárista a z šedesáti minut vydoloval nějakou slušnou a ne na první pohled předvídatelnou zápletku s naivními dialogy. Monika Hilmerová je správná volba, naopak Jitka Molavcová jako Stříbrná Háta je krok vedle. Nepovedené a nedotažené. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba. Ale to je asi tak vše. Ta pražština přímo rve uši. Jinde mně to nevadí, ale tady to byl přímo děs. Vlastně to prznilo celý film. Kde jseš, k vobědu, jakej seš, to mi znělo v uších ještě hodinu potom. Snad alespoň v pohádkách by se mělo mluvit česky, nepočítám samozřejmě nářečí. Ale jinak to ušlo, nebylo to až tak hrozné. Možná na tom neměly dělat dvě ženy v režii. Paní Molavcovou za herečku nepovažuji, takže její „výkon“ mne neobtěžoval. ()

Reklama

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj! "Kde máte toho svýho prince? Je eště volnej?" Tak ještě jednou fuj! A abych dostála tomu příšernému jazyku, co zněl v pohádce: Votřesná Holubová, co je hérečka zrovna tak, jako já jsem jadernej fyzik! Tentokrát zklamala i jindy uvěřitelná Molavcová, která hraje jako vochotnice... Votřesný dialogy. Nepohádková kamera, tráva je tak nepřirozeně zelená, až z toho jednomu vodcházej voči... Votřesný postsynchrony... Hudební motiv několikrát recyklovaný (Nesmrtelná teta a další tv inscenace, J. F. Svoboda dokázal jeden motiv prodat několikrát, zrovna jako to dělal P. Hapka)... Prostě hnus, velebnosti...  Jediným kladem tak zůstává zámek Líšno, kde se natáčelo... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co, královno, která z nás je mocnější ?? Ty nebo já ??" V tom duelu Molavcová, Holubová je to asi opravdu nerozhodně, ačkoliv Evu Holubovou lze snad i považovat za herečku, protože jinak si děvčata coby dvě silně nesympatické, svého času velmi protěžované, stálice, s až umíněnými sklony k přehrávání nemají co vyčítat.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabota. Ona se mi Hilmerová nijak extra nelíbila, se slovenským přízvukem mluvící vílu jsem taky nepobral, a s těmi zrzavými parukami to prostě v ČT neumějí (Zrzavá Andula!). Jinak mamka královna chce stůj co stůj syna oženit za princeznu, a co královna víla nechce, zrovínka v té chvíli běží kolem prince jedna z jejího stáda a princ nejspíše podle ladnosti běhu nebo čeho se rozhodne, že tuhle a žádnou jinou na celý život nechce. Ona ho víla ještě vyzkouší, jeho kamarádi mu pomůžou, sami si nevěsty najdou, a nakonec si všichni mohou v přírodě zakřepčit a zatancovat. Snad jen ten Strach to krapet shazuje, jinak mi to přišlo zcela bez vtipu a zbytečně vážné a ukecané. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Líšno u Benešova a také v Českém krasu u Srbska. [Zdroj: filmovamista.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama